Sport Strani nogomet

kako s meksikom

Ćiro: Trebamo ih ka barba Luka razvuć’ po terenu...

kako s meksikom
Miroslav Ćiro Blažević, legenda i brončani sa SP u Francuskoj, na valovima je između opravdanog straha i vjere u domete naših uzdanica. U trenu je zabrinut, pa odmah i pun optimizma.
- Brinem se, sine, jer sam još pod svježim dojmom neuspjeha Bosne i Hercegovine, dršćem više nego što je dozvoljeno, zbog mentaliteta kojega je tako zorno pokazala “be i ha”...

I odmah tuče kontru, sam sebi:
- Ali, naši igrači su bolji od Bosne i Hercegovine, igraju većinom vani i taj deformirani športski mentalitet su sigurno popravili, neće ih sputati. Naši nogometaši su već većinom stekli reputaciju, iskustvo i popeli se na visoku kotu, tako da sam siguran u naše, dok me istodobno žalosti kako su izgubili Bosanci i Hercegovci.

Meksiko nam nije lagan protivnik.
- Neće nam biti nimalo lako i moramo biti u svome elementu. Imamo divnu priliku da napravimo nezapamćen uspjeh! Vjerujem u Kovača koji je moderno posložio momčad i dvadeset minuta igre protiv Brazila zapravo je ogled kako to treba igrati. Prvenstvo je čudno, napiši sine da je Brazil šupak, jel’ ti to može izići, baš šupak, tako stavi, kao što je šupak i Argentina. Nikad slabiji. Baš sam razočaran s tim južnoameričkim velesilama. Argentina ima Messija i gotovo. Mogli bismo mi daleko.

Da nije Meksika...
- Tako je, sine, moramo ih proći, samo da pokažemo tu koheziju koja nas je krasila protiv Brazila kad ti razvikani favoriti nisu znali što će. Kad nemamo loptu, svi smo defanzivci, iza lopte. Stvaramo prostor. I onda idu dubinske lopte, na Srnu i Perišića koji mi se pokazao fantastičan. To je naša snaga, prodori po krilima! Naši igrači se moderno ponašaju i vidim da je Niko Kovač sve to dobro posložio. Moramo biti u svome elementu!

I detalj za našu, splitsku dušu:
- Uvijek se sjetim barba Luke Kaliterne, splitskog genija nogometa. Nema dubine, ako nema širine. To je to, razvucimo ih, pa ćemo ih dubinski prisiliti na kapitulaciju! Vjerujem u reputaciju naših vedeta! - završio je Miroslav Ćiro Blažević optimistično.


SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet