Sport Strani nogomet

brojčana NEMOĆ

Na stadion stiže oko 3000 navijača, Kovač se spustio iz hotela među raspjevanu skupinu

brojčana NEMOĆ
Hrvatski nogometni reprezentativci poprilično su se iznenadili kada ih je po dolasku u hotel u Recifeu dočekala bučna skupina navijača . Pjevalo se na ulici, razvila se 50-metarska zastava, a igrači i izbornik znali su zahvaliti navijačima koji su mu došli na drugi kraj svijeta podržati Vatrene.

Bilo je veselo, ali pravi party je počeo tek kada se Niko Kovač spustio među navijače. Izbornik je pobrao ovacije i nakon toga poručio razdraganoj masi da nema straha za današnju utakmicu - Meksiko će pasti.

Našim navijačima najveći je problem kako unijeti golemu zastavu na stadion. Ipak, Nikola Marišić misli da neće biti problema.
- Ne vidim razloga zašto bi nam zabranili....


Velika brojčana nadmoć Meksikanaca na tribinama Arene Pernambucano bit će jaka podrška njihovoj momčadi, ali očekuje se na stadionu i nekoliko tisuća hrvatskih navijača.
- Zadnja službena informacija koju smo dobili datira iz veljače. Po toj informaciji oko 2500 ulaznica za utakmicu Hrvatske i Meksika prodano je hrvatskim navijačima. S obzirom da ta utakmica nije bila rasprodana već u veljači nego je bila puštena dalje u prodaju procjena je da bi na stadionu moglo biti oko tri tisuće naših navijača – vjeruje Nikša Martinac, povjerenik za ulaznice HNS-a s kojim smo razgovarali ispred Golden Tulip Recife Palace hotela na Aveniji Boa Viagem u kojem je uoči susreta bila smještena reprezentacija Hrvatske.
- Nažalost bit će mnogo više meksičkih navijača s obzirom na blizinu Meksika.

Vlada li među hrvatskim navijačima i u pet do 12 jagma za ulaznicama za ovaj odlučujući susret?
- U svakom slučaju ipak nije usporedivo sa Sao Paulom, utakmica s Brazilom je bila hit. Ovo je druga od naše tri utakmice na SP-u po potražnji. Pretpostavljam da su svi koji su trebali ulaznice na vrijeme došli do njih. No, uvijek postoji i varijanta da navijači u Brazil dođu bez ulaznice pa sve pokušavaju riješiti na neki jeftini način. A kada ne uspiju ponovno pokušaju preko nas doći do ulaznica u zadnji čas – rekao je Martinac.

Meksikanci najavljuju kako će ih na stadionu biti i do 30 tisuća.
- U pravilu i Meksikanci i mi imamo osam posto kapaciteta stadiona (nap.a. kapacitet je nešto veći od 42 tisuće gledatelja), no s obzirom da utakmica nije rasprodana preko tih osam posto oni su vjerojatno puno lakše na razne načine dolazili do ulaznica, što kupnjom preko interneta, što kupnjom direktno u Brazilu, putem hospitality paketa... Očekujem između 15 i 18 tisuća meksičkih navijača – smatra Martinac.FRANE VULAS, JL

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet