Strani nogometzvjezdani status

Analiza nedvojbeno pokazala: mladi Splićanin najbolji je ocijenjeni nogometaš prvog dijela ruskog prvenstva

Piše R.R.
2018-11-27T180839Z_807646725_RC1815D35C00_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-CSK-VPL.JPG

Nekoliko smo puta do sada apostrofirali da je odlazak Nikole Vlašića u moskovski CSKA bio pravi potez. Dobio je punu minutažu kako bi iskazao svoj neosporno veliki talent. Uz to Vlašić "raste" u svojoj igri, dobio je mjesto vođe momčad, a s 22 godine je pokazao da se bez probleme može nositi s tom ulogom.

Nakon prvog dijela prvenstva u kojem je CSKA na trećem mjestu s 30 bodova, ima četiri manje od lidera Zenita internetska stranica Who Scored je "izbacila" izuzetno zanimljiv podatak. Koji potvrđuju sve izrečene navode o Nikoli Vlašiću i njegovoj igri u ruskoj ligi.

Who Scored ima svoj program kojim analizira učinak igrača u svakoj utakmici, po svakom kolu i po njihovim podacima upravo je Nikola Vlašić najbolji igrač prvog dijela prvenstva. Vlašić je odigrao 14 od 17 utakmica i s prosječnom ocjenom od 7,46 je najbolje ocijenjeni igrač prvenstva.

Svakako ne smijemo zaboraviti niti Vlašićeve nastupe u Ligi prvaka, gol Real Madridu za pobjedu, dvaput je bio strijelac protiv Viktorije Plzen, posebno u prvom dvoboju kada je realizirajući kazneni udarac donio bod CSKA. No ove analize su pokazale Vlašić da je potvrdio svoj talent i da smo dobili još jednog reprezentativca koji može igrati na vrlo visokoj razini.

Sada još više do izražaja dolaze i izjave Vlašićeva menadžera Tonća Martića koji je prije mjesec dana govorio kako interes velikih europskih klubova postoji, ali je pitanje tko će moći platiti odštetu za ovog izvrsnog nogometaša.

 

#RUSIJA#NAJBOLJI#NIKOLA VLAšIć