Strani nogometnovi obračun u poznanju

Ajmo na livadu: Poljski huligani nagovarali Hrvate na tučnjavu pa ih napali

Piše Joomla\CMS\User\User
Poljski huligani došli su oko 17 sati na glavni trg s prijedlogom: Idemo na livadu u masovnu tučnjavu, no Hrvati su to odbili. Oko 17.40 počela je tučnjava na Trgu u Poznanju, Poljski huligani su okružili trg kako bi sačekali Hrvate koji idu na stadion - javlja Večernji list.

Brzo je reagirala policija, koja je stigla oko 17.50 te je tučnjava nastavljena s policijom. Uhićeno je i nekoliko Hrvata. Naši su doslovce bili napadnuti, čak su i mijenjali kafić kako bi se maknuli od Poljaka koji su došli pregovarati o tučnjavi.

Po informacijama Dnevnik.hr-a, nešto prije 18 sati izbili su neredi u centru grada kada su hrvatski navijači bocama, bakljama i stolicama gađali policiju. Nakon nekoliko minuta meteža specijalci su napravili kordon i situacija se smirila...

Gradonačelnik Poznanja smiruje napetosti među navijačima

Nakon sinoćnjih izgreda navijača Lecha i Bad Blue Boysa oglasio se i poznanjski gradonačelnik Ryszard Grobelny pokušavši smiriti napetosti između dijela poljskih i hrvatskih navijača.

"Bio je to izolirani incident koji ne može pokvariti dobre odnose između poljskih, hrvatskih i irskih navijača. S obzirom koliko je navijača u gradu ovaj sukob je minoran. Nažalost, uz toliko popijenog alkohola i takvi incidenti su mogući. Ostali navijači su sjajni," kazao je gradonačelnik Poznanja.

Grobelny je najavio kako će policija postrožiti mjere kako se ovakvi incidenti ne bi više događali.

"Ne želim više vidjeti takve scene u ovom gradu," poručio je Grobelny.

PSD, Hina
Foto: Srđan Vrančić / CROPIX