StoryEditorOCM
Rukometehf kup

Trogirani na nogama! Ovo se u njihovom gradu ne pamti, dvorana će biti tijesna...

Piše Ivan Renić
11. listopada 2023. - 07:59

Trogir je europski! Prvi put u povijesti trogirski rukometaši igrat će utakmicu nekog europskog natjecanja. U srijedu i petak, 11. i 13. listopada u 19.30 Trogir će biti domaćin ekipi H71 s Farskih Otoka. Pao je dogovor između klubova i hrvatski premijerligaš će tako biti domaćin u oba susreta. Iz H71 su pristali na dogovor, smanjuju se tako troškovi, a pitanje prolaska u treće kolo bit će riješeno u tri dana. Dvomeč je ovo drugog kola. Trogirani su bili slobodni u prvom.

Riječ je o EHF kupu na koji su se plasirali zahvaljujući izborenom finalu Hrvatskog kupa u prošloj sezoni. U polufinalu su nadvisili Bjelovar, a onda u finalu izgubili od Zagreba. Pred Trogirom su, dakle, dvije povijesne utakmice. Očekuje se puna dvorana u obje i gromoglasna podrška.

Za najavu povijesnog dvomeča u Trogiru nazvali smo trenera domaćih Borisa Popovića.

Što znate o gostima?

- Odigrali su pet prvenstvenih utakmica u ovoj sezoni, tako da imamo materijala za analizu. Lani su bili prvaci Farskih Otoka i riječ je o sjajnoj ekipi. Za njih je igrala većina reprezentativaca te zemlje koja je izborila plasman na Euro. Dosta igrača im je nakon toga otišlo vani, u Dansku, Švedsku, Njemačku... Ali nadoknadili su to s mladima. Većina igrača ima 20, 21 godinu.

image

Grgo Luketin

Joško Herceg

U službi reprezentacije

Na Farskim Otocima se, dakle, igra ozbiljan rukomet. Neće Trogiranima biti lako...

- H71 je zapravo akademija, oni su produžena ruka reprezentacije, razvojni klub. Igraju u istom sistemu kao i reprezentacija.

image

Grgo Luketin

Joško Herceg

Kakav je to rukomet?

- Igraju kao Danci. Imaju i njihove trenere. Jako su precizni, imaju jasnu viziju. Idu jako jedan na jedan i puno šutiraju iz koraka. Ne koriste baš skok šut. A ako im se povučete u obrani, odmah ide šut iz koraka.

Kakvo je stanje u vašoj momčadi?

- U rukometu uvijek ima sitnih ozljeda. Takav je sport. Ali generalno, svi su zdravi i spremni. Jedva čekamo utakmicu. Bit će to pravi spektakl – poručio je Popović.

U EHF kupu još su i Sesvete. Baš protiv njih Trogirani su igrali u prošlom kolu. Tijesno su poraženi 21:22. A nakon utakmice su se žalili na suđenje. U ključnim trenucima, pred kraj utakmice, teško su oštećeni, tvrde iz kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 22:32