Skandalozno otvorenje porečke dvorane za SP u rukometu

Piše Joomla\CMS\User\User
21. studeni 2008. - 20:13

Predsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola izrazio je popodne u izjavi za novinare nezadovoljstvo i ogorčenost što se u Poreču pri svečanu otvorenju višenamjenske športske dvorane "Žatike", u kojoj će se igrati utakmice Svjetskoga rukometnog prvenstva, nitko u protokolu nije sjetio, kako je rekao, "spomenuti rukomet" i pozdraviti visoko izaslanstvo HRS-a.

Naime, osim predsjednika Saveza Šole na svečanosti su bili i potpredsjednik Zoran Gobac, tajnik Damir Poljak, izvršni direktor Svjetskog prvenstva Silvije Njirić te poptredsjednik Hrvatskog Olimpijskog odbora i trener reprezentacije Slavko Goluža.

"Smatram da nismo zaslužili takav odnos. Zvali su nas do dođemo, stigli su svi čelnici Saveza, a na kraju nismo dobili priliku obratiti se na svečanosti. Zahvaljujući Savezu, ta je dvorana danas u Poreču. To nas je jako pogodilo i odbili smo otići na zajednički ručak", kazao je Šola u izjavi za novinare.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić u izjavi za Hinu odbacio je tvrdnju predsjednika HRS-a da mu nije pružena prilika obratiti se na svečanosti.

Tvrdi da je osobno upitao predsjednika Saveza želi li se obratiti skupu, što je, kako je rekao, on odbio.

Moram priznati da sam neugodno iznenađen postupcima čelnika HRS-a koji se u nisu pojavili na zajedničkom ručku premda su bili pozvani, izjavio je gradonačelnik Štifanić.

(H)