Rukometčestitamo

Rukometaši Trogira za 70. rođendan dobili monografiju

Piše PSD
111book

U dvorani Vatrogasnog doma u Trogiru službeno je predstavljena monografija povodom 70 godina djelovanja Muškog rukometnog kluba Trogir.

Kroz 150 stranica, pregršt slika, tablica, ali i zanimljivih i duhovitih dogodovština rukometaša kluba iz Trogira autori Ozren Maršić i Pero Smolčić te fotoreporter Ivica Čavka i grafički urednik Silvije Družeić uspjeli su prikazati povijest ovog intrigantnog kolektiva.

- Večeras smo se našli da obilježimo predstavljanje monografije u čast sedamdeset godina igranja rukometa u Trogiru. Želio bih pozdraviti sve vas koji ste večeras nazočni, a naročito sadašnje i bivše igrače koji brane boje Rukometnog kuba Trogir, osobito najstarije koji su smogli snage da večeras dođu s nama, da sve to skupa proslavimo – kazao je Goran Piteša, predsjednik MRK-a Trogir.

Trebalo je vremena da se knjiga dovrši, valjalo je pronaći zapise, dokumente, a dosta je toga bilo prilično teško “iskopati”. Ipak, nekolicina bivših igrača koji su sudjelovali u prvim danima ovog kluba još su spremni na razgovor i prenijeli su u knjigu duh tog starog vremena.

Našli su se u Vatrogasnom domu trogirski gradonačelnik Ante Bilić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Dubravko Škokić, kao i niz poznatih rukometnih lica među kojima se nedvojbeno isticalo ono koje pripada Ivanu Baliću.

- Molim veliki pljesak za Ivana koji je puno da za hrvatski, ali i svjetski rukomet - kazao je u ulozi voditelja razigrani Ozren Maršić, a gromoglasni se pljesak prolomio Vatrogasnim domom.

Svi su na promociji dobili besplatni primjerak monografije, a želja je da u budućnosti MRK Trogir bude još bolji, stabilan i klub u kojemu će se odgajati zdravi mladi ljudi.

#TROGIR#RUKMET#OZREN MARšIć#PERO SMOLčIć