RukometOsigurali drugi krug

Izbornik Hrvatske zadovoljan odrađenim poslom: Pohvalio bi sve svoje igrače, sada možemo rasterećenije igrati protiv Španjolske

Piše Hina
14. siječanj 2019. - 21:27
2019-01-14T172421Z_754827232_RC1DF06BA590_RTRMADP_3_HANDBALL-WORLD.JPG

Pohvalio bih sve svoje igrače, stvarno su večeras svi bili dobri i sada možemo rasterećenije igrati protiv Španjolske, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Muenchenu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar. 

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Muenchenu u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.

- Dobili smo jako važnu utakmicu i dobili smo je uvjerljivo jer Makedonija nikad nije vodila. Sad znamo da prenosimo dva boda u drugu fazu i moramo se pripremiti za ključnu utakmicu sa Španjolskom. Naš cilj je i prije prvenstva bio je doći do Španjolske sa svim pobjedama: Sad ćemo mnogo ratesterečeniji ući u u utakmicu, u kojoj je Španjolska, kao europski prvak favorit - kazao je Červar, koji je nastavio sa pohvalama svojoj momčadi. 

- Pohvalio bih sve momke, odigrali jako dobro i očito smo dobro analizirali Makedonce. Znao sam da će oni pokušati s igrom "sedam na šest" da nas iznenade, ali nisu uspjeli. Sve što mos zamislili smo ostvarili, a obrana nam je bila jako čvrsta i pokretljiva, i 6-0 i 5-1. Napad je imao odgovor na sve taktičke zamisli protivnika. i stvarno smo igrali dobro večeras. Još uvijek nema euforije, moramo ostati skromni - kazao je Červar, koji je bio lišen usluga Luke Cindrića, koji ima problema s zadnjom ložom. 

- Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta. 

Makedonski izbornik Raul Gonzales pohvalio je Hrvatsku, a pogotovu vratara Šegu. 

- Šego je bio sjajan, zbog njega smo loše počeli i ušli u zaostatak. Pokušavali smo se vratiti u igru u drugom dijelu sa svim mogućim opcijama, ali dalje od tri gola minusa nije išlo. Hrvatska je večeras bila prejaka za nas.

#MAKEDONIJA#REPREZENTACIJA#LINO ČERVAR#IZBORNIK