Rukometiz dalmacije prema vrhu

Ivano Balić predsjednik rukometnog saveza!

Piše Vedran Babić

Rukometni savez Splitsko-dalmatinske županije ima novog predsjednika. Njega ne treba posebno predstavljati, dovoljno je samo reći - rukometni Mozart. Ivano Balić za čelnog je čovjeka izabran na izvanrednoj Izbornoj skupštini Saveza nakon što su ostavke podnijeli dotadašnji predsjednik Joško Čizmić (Hrvatski Dragovoljac) i dopredsjednik Željko Bujas (Ribola Kaštela).

Balić je izabran dvotrećinskom većinom, jedini mu je protukandidat bio Mladen Bašić iz RK Krilnik, a novi je dopredsjednik Goran Piteša (MRK Trogir). Na Balićev je prijedlog potvrđen i novi Upravni odbor s devetero članova.

Tridesetdevetogodišnji Balić, poznata je stvar, s prijateljem i nekadašnjim suigračem Petrom Metličićem već 11 godina vodi Akademiju Balić-Metličić koja se primarno bavi radom s mladima. Nakon što se 2015. povukao iz profesionalnog rukometa, Balić nije dugo mirovao, već je u ljeto iste godine postao koordinator muškog rukometa pri Hrvatskom rukometnom savezu. Bilo je to doba kada je izbornik seniorske reprezentacije bio Željko Babić.

Reprezentacija je na tom putu osvojila broncu na Euru 2016., peto mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru kasnije te godine i četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2017., što je za čelne ljude Saveza bilo nedovoljno pa su „odletjeli“ svi – Babić, njegov stožer u kojem su bili Metličić i Venio Losert, pa i koordinator Balić.

Od tada se Ivano u potpunosti posvetio radu u Akademiji, koja bilježi sve bolje rezultate pa su tako njihovi kadeti ove sezone osvojili drugo mjesto u državi. Međutim, preuzimanjem uloge predsjednika Rukometnog saveza SDŽ, Balić je pokazao da i dalje ima ambicije na rukovodećim funkcijama. Kako vidimo, počinje na regionalnoj razini, a znači li to u nekoj daljoj budućnosti i ciljanje na nacionalni savez? S Ivanom je sve moguće.

#IVANO BALIć