Ideja HRS neprihvatljiva! Novac za organizaciju odbili dati Split, Poreč i Varaždin

Piše Joomla\CMS\User\User
27. studeni 2008. - 15:12
rgx time: 4.9829483032227E-5

Grad Varaždin neće uplatiti 3,5 milijuna kuna Hrvatskom rukometnom savezu za organizaciju Svjetskog prvenstva u rukometu koliko traži Hrvatski rukometni savez u svom zahtjevu upućenom gradovima domaćinima prvenstva, izajvio je za Hinu varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Čehok je dodao kako ta sredstva nisu nikada bila predviđena niti su ikada prije zatražena tako da je, prema njegovim riječima, čudno odakle se odjednom pojavio takav zahtjev.

"Od svega toga najvjerojatnije neće biti ništa jer jednostavno Varaždin tih novaca nema, što je potvrđeno i prilikom današnje rasprave po tom pitanju na gradskom poglavarstvu. Prema informacijama koje imam, i čelnici ostalih gradova-domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu nisu skloni da udovolje zahtjevu HRS-a", rekao je varaždinski gradonačelnik.

Čehok je mišljenja da bi se HRS-u trebalo pomoći s nacionalne razine budući da će manifestacija poput Svjetskog prvenstva zasigurno donijeti veliku zaradu.


Kuret: Uz sva ulaganja, to je za nas neprihvatljivo

Grad Split, kao i Varaždin, odbio je prijedlog Hrvatskog rukometnog saveza da financijski pomogne organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva.
- Prijedlog HRS-a kojim od grada Splita traži četiri milijuna kuna za pokriće svojih troškova za nas je neprihvatljiv - izjavio je splitski gradonačelnik Ivan Kuret.
Gradonačelnik je objasnio da Split nije planirao troškove za organizaciju prvenstva.
- Ono na što smo računali su troškovi gradnje dvorane, troškovi za okolnu komunalnu infrastrukturu, organizaciju dijela poslova koji su prvotnim prijedlogom ugovora povjereni Splitu, te svih pratećih događanja vezanih uz grad Split. Radi se o vrlo velikim ulaganjima i to je u ovom trenutku najviše što Split  može osigurati - zaključio je gradonačelnik Splita.

Odbio ih i Poreč

Poreč je spreman podmiriti dio realnih troškova specificiranih i ugovorenih po vrstama, a ne sufinancirati organizaciju Svjetskoga rukometnog prvenstva s 3,5 milijuna kuna, zaključeno je na današnjoj zatvorenoj sjednici Gradskog poglavarstva.

"Grad Poreč predlaže hitan zajednički sastanak svih gradova  suorganizatora 21. svjetskog prvenstva u rukometu za muške s Izvršnim odborom Svjetskoga rukometnog prvenstva radi razmatranja novonastalih okolnosti u vezi sa sufinanciranjem Svjetskoga rukometnog prvenstva", navodi se u priopćenju za javnost.

                                                                                                          D. Č./ EPEHA, (H)

#SPURUKOMETU