Sport Rukomet

suspenzija bez pokrića

RK Trogir nije plaćao, Žana Čović slobodna

Žana Čović, jedna od triju suspendiranih igračica ženskog rukometnog kluba dobila je od Hrvatskog rukometnog saveza odluku kako je slobodna igračica, s kojom ima odriješene ruke pri izboru novog kluba.

Naime, Žana je podnijela zahtjev za ispisnicom na registracijskom povjerenstvu, u kojem je tvrdila kako klub nije ispunio sve obaveze prema njoj u prošloj sezoni, te bi zbog toga trebala biti slobodna pri izboru novog kluba.

Ugovor nije poštovan

Povjerenstvo je odlučilo u njenu korist, te bez ikakve odštete može prijeći u novi klub, koji će vrlo vjerojatno biti zagrebačka Lokomotiva.

- Žana je priloženim bankovnim izvadcima dokazala kako nije redovito dobivala plaću, koju je trebala s obzirom na ugovor kojeg je potpisala s Trogirom, te registracijsko povjerenstvo nije moglo donijeti drugačiju odluku, nego dati Žani odriješene ruke - objasnio nam je tajnik Rukometnog saveza Splitsko - dalmatinske županije Stanko Rajković.

- Sada rukometni klub Trogir ima sedam dana za žalbu koju može uputiti na ovu odluku, o kojoj onda odlučuje žalbeno povjerenstvo. Ukoliko do žalbe ne dođe, mi smo dužni Čović izdati brisovnicu s kojom onda nesmetano može otići u bilo koji klub. S obzirom na ovu odluku mislim kako će Žana dobiti sve potrebne papire - kazao je Rajković.

ž. bosnić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet