Sport Rukomet

prevagnulo je znanje

Pišu se povijesne stranice, prvi put će jedna žena voditi mušku reprezentaciju; Vrsna sportašica javnosti je poznata i po vezi s velikom balkanskom zvijezdom

prevagnulo je znanje

Gotovo neprimjetno, ali za povijest jako važno protekla je vijest da je nekada izvrsna rukometašica Andrijana Budimir, inače vrsna trenerica imenovana izbornicom muške rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije. Pišu se povijesne stranice, prvi put je izbornica muške reprezentacije – žena.

Savez se nije puno dvoumio oko ove odluke Budimir se iskazala svojom stručnošću, i kao igračica je bila čvrst karakter, a i u radu se pokazala kao veliki motivator koja baš i ne pravi razlike kada se govori je li riječ o muškoj ili ženskoj ekipi. Naime prije izborničke funkcije Budimir je vodila kadete Vardara, tako da u muški rukomet ulazi potpuno pripremljena.

Inače Andrijana Budimir je osim svojih vrhunskih rukometnih predstava u široj javnosti, onoj koja jako malo prati ženski rukomet, bila poznata i kako djevojka Toše Proeskog. Čak i na sahrani slavnog pjevača, poginulog u prometnoj nesreći, bila je uz njegovu obitelji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet