Sport Rukomet

gost komentator

Metličić: Zabranio bih napade sa sedmoricom, primamo previše golova na prazan gol

gost komentator

Igrali smo loše, pogotovo u prvom poluvremenu, previše se riskiralo napadajući sedam na šest. Teško je reći jesmo li podcijenili Brazilce, možda smo ušli s mišlju ‘nisu oni na top razini’, to može podsvjesno ući u psihu.

Kad se ne uđe sa sto posto i krene loše, onda je teško vratiti se. Taktički smo se loše pripremili, u napadu nismo pronalazili rješenje za brazilsku obranu - prokomentirao je Petar Metličić poraz rukometaša od Brazila.

Šege nije bilo nigdje 

Prvo poluvrijeme je bilo stvarno loše, i u samom početku smo imali problema igrajući šest na šest protiv njihove obrane 4-2. Onda smo pokušali napadati sa sedmoricom, nedavno sam izjavio da bih zabranio takve napade i ovo sinoć je bio najbolji primjer zašto bih to učinio. Previše smo golova primili na prazan gol nakon što bismo izgubili loptu, tako primljeni pogoci sruše igrače, za moral nema ništa gore.

U početku je Šego nešto branio, poslije ga nije bilo nigdje, imali smo premalo raspoloženih igrača da bismo okrenuli utakmicu. Kad smo se uspjeli približiti na gol razlike, do toga smo došli zahvaljujući obrani i Stevanoviću koji je povezao nekoliko obrana. Zahvaljujući tome smo zabili par lakih golova, no poslije, kad smo na 27:25 napadali šest na šest, vidjela se naša nemoć i to je bio odraz cijele utakmice. 

Trebali smo više uključiti krila u igru, Štrlek je jako dobar u situaciji kad dođe na mjesto pivota, no tako je sinoć zabio samo jedan gol. Mandić vjerojatno igra obranu bolje od njega, no ovu utakmicu je trebao dobiti napad, a ne obrana.

Brazil napadao s dva igrača

Brazil je praktično napadao s dva igrača, njihov srednji vanjski skoro nikako nije ni pucao prema golu. Nisam razumio ni zašto je izbornik Červar pri kraju susreta na desno krilo stavio dešnjake Karačića, pa i Bičanića, a izvadio Stepančića koji je bio jedan od boljih.

Šteta je što smo sve dobro uprskali ovakvom utakmicom, ali na muci se poznaju junaci. Ne sumnjam da ćemo protiv Njemačke i Francuske igrati dobro, puno bolje nego protiv Brazila. U ovom trenutku sve izgleda protiv nas, ne možemo se baš nadati da će Nijemcima i Francuzima netko otkinuti bodove kao Brazilci nama. 

Nijemci će protiv nas sigurno biti nabrijani, igraju pred svojim fanatičnim navijačima. Imaju sjajnu obranu, bit će nam jako teško, ali ne treba se predavati, mislim da se možemo nositi s njima i da imamo šanse. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet