Sport Rukomet

PRVI PORAZ

Lino Červar: Danas nije bio naš dan

PRVI PORAZ

- Brazil je zasluženo pobijedio, bili su bolji, a danas nije bio naš dan, izjavio je nakon šokantnog poraza od Brazila u Koelnu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar.  

U prvom susretu drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Koelnu neočekivano izgubila od Brazila 26-29 (13-17) ugrozivši plasmanu u polufinale.

"Nismo dobro otvorili utakmicu jer se nismo snašli na njihovu duboku obranu 5-1, napravili smo previše tehničkih pogrešaka, a kad su se odvojili, bllo ih je teško sustići. Posebno nas je u prvom dijelu 'uništio' Landauro s golovima i asistencijama, a naša obrana nije reagirala dobro. U drugom dijelu, pogotovu u zadnjih 15 minuta  nismo izgledali loše, došli smo na samo gol-razlike, a onda su Brazilci zabili jedan posve slučajan gol. Poslužila ih je sreća, ali sreću treba zaslužiti", kazao je vidno utučeni Červar, koji je kazao kako nas je joštala i ozljeda Luke Cindrić. 

"Cindrić zbog ozljede nije mogao nastaviti i to je bio još jedan naš hendikep. Doista, sve što je dobro funkcioniralo u Muenchenu, ovdje nije. Sada moramo pobijediti i NIjemce i Francuze, a bit će to jako teško". 

Manuel Štrlek je s pet golova bio jedan od boljih kod Kauboja. 

"Nismo igrali dobro, radili smo toliko tehničkih pogrešaka, a primili previše golova na praznu mrežu. Jako teško je bilo stizati rezultat i tu smo se potrošili. Žao nam je jer smo ovim porazom sve dobro što smo napravili u Muenchenu", kazao je Štrlek. 

Brazilski izbornik Washington Sivla vrlo je emotivno doživio pobjedu protiv Hrvatske. 

"Moja momčad je danas bila senzacionalna, a pogotovu u obrani. Pobijediili smo rukometnu velesilu. A sada moram nazvati majku i reći joj da smo pobijedili kao poklon na njen 88. rođendan". 

Utakmicu u Koelnu pratilo je oko 16.000 gledatelja, od čega barem deset tisuća Hrvata. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet