Sport Rukomet

komentar slavka goluže

Sada apetiti rastu: 'Najvažnije je da smo svi zdravi i da opet djelujemo kao momčad'

komentar slavka goluže

Čestitam svima, od prvog do zadnjeg igrača, stožeru također. Nisam nikad volio izdvajati igrače, ali posebne čestitke zaista zaslužuje Musa, koji je i do sada igrao odlično, odrađivao je lavovski posao u obrani, pogotovo u obrani 5-1 na poziciji centarhalfa - prokomentirao je Slavko Goluža za 'Slobodnu' pobjedu protiv Španjolske.

Sinoć je uz to zabio šest golova iz sedam udaraca, izborio dva sedmerca te je itekako zaslužio epitet igrača utakmice. Kažem, i do sada je bio sjajan, premda mnogi ne vide koliko on posla obavi u obrani, no sada se istaknuo isto tako savršenom igrom u napadu.

Pobijedili smo Španjolsku našom obranom, to je ključ pobjede, ne samo obrana 5-1 jer nam je i 6-0 dobro funkcioniralo. U početku smo primili neke nesretne golove, poslije je to bilo odlično. Španjolski napadi su trajali i po dvije minute jer nisu pronalazili rješenje, a naša obrana nije popuštala. Odgovarali su nam njihovi spori igrači na vanjskim pozicijama, izlazili smo s njima na kraj bez puno problema.

Šego već dvije godine brani izvrsno, njegova forma na Svjetskom prvenstvu nimalo ne čudi. S druge strane, vidi se koliko Španjolskoj fali Šterbik. Perez de Vargas je solidno branio u drugom poluvremenu, ali nedovoljno da nas zaustavi.

Vesele me lagani golovi koje smo zabijali u prvom poluvremenu, mogli smo i u drugom, ali smo kod 20:16 napravili dvije tehničke pogreške u kontrama. Mogli smo već tada dotući Španjolce, otići na šest razlike. Nakon toga dugo nismo uspijevali zabiti, ali imali smo prilično komfornu situaciju.

Lino je odlično reagirao zvanjem time-outa i nakon toga je Mandić zabio važan gol. Prethodno, u prvom dijelu drugog poluvremena, Španjolci su imali neke šanse doći na samo jedan gol zaostatka, ali nisam se ni u jednom trenutku bojao za našu pobjedu, odgledao sam utakmicu mirno. Bio sam uvjeren u pobjedu već nakon prva dva napada.

Sada apetiti rastu, prenosimo u drugi krug maksimalna četiri boda, ali ne smijemo podcijeniti Brazil. Imamo vremena odmoriti se za tu utakmicu, dva dana odmora. Trebamo razmišljati sami o sebi, otkloniti neke nedostatke o kojima je i izbornik Červar govorio. 

Rano je još za pričati o Njemačkoj i Francuskoj, najvažnije je da smo svi zdravi i da opet djelujemo kao momčad, Lino je stalno isticao da to želi postići.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet