Sport Rukomet

Nema ga na parketu

Konačno usklađene priče: naš najbolji igrač prvo nije znao zašto ne igra, sada ga zateže zadnja loža

Nema ga na parketu

Ponekad je kako važno uskladiti priču i dobro je komunicirati, kako se ne bi proizvoljno izvlačili zaključci. No opet, naučena lekcija se lako zaboravlja, pa eto problema. Možda ga ima, a možda je sve to samo "gluhi telefon".

Luka Cindrić ponajbolji hrvatski rukometaš briljirao je u dvoboju protiv Islanda, bio pravi, preuzimao odgovornost kada drugima nije išlo. Logično je da nakon tako iscrpljujuće utakmice Cindrića se odmara protiv Japana, kojega moraš dobiti i bez njega u momčadi.

- Ne, nisam ozlijeđen. Zašto nisam igrao ni minuti !? Pitajte trenera – kazao je nakon utakmice protiv Japana Cindrić.

I bacio svima bubu u uho, da škaklja, jer nije zvučao najsretnije. Pa onda dođe dvoboj s Makedonijom, a Cindrić opet na klupi. Dovoljno da se pokrene priča, što se krije u pozadini, nesporazum, svađa, nezadovoljstvo, ozljeda ....

- Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvrsta – pojasnio je izbornik Lino Červar.

Imam malih problema sa zadnjom ložom desne noge, ali nije ništa strašno. To je bio dogovor mene, liječnika i izbornika da ne riskiramo, no da je bilo gusto protiv Makedonaca vjerojatno bih igrao - kazao je Cindrić i dodao:

- Vučem to već duže vremena, a tu sam osjetio bol nakon Islanda. Nadam se da ću biti zdrav za Španjolsku, zapravo siguran sam da ću igrati protiv Španjolaca.

Nije daleko niti taj dvoboj, četvrtak, odluka o prvom mjestu u skupini kada će nam biti potrebne najjače snage. Pa i Cindrić, s bolom zbog zadnje lože ili potpuno zdrav i odmoran.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet