Sport Rukomet

Od 18 sati

Islandski novinar uoči prvog dvoboja na prvenstvu: Bez Sigurdssona imamo puno manje ambicije

Od 18 sati

Što kaže Island uoči današnjeg susreta s Hrvatskom na startu Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj? Pitamo kolegu Andrija Yrkilla Valssona iz dnevnog lista i portala Morgunbladid.

- Naša očekivanja uoči ovog Svjetskog prvenstva nisu pretjerano velika, pogotovo nakon što smo u posljednjem trenutku ostali bez Gudjona Valura Sigurdssona (op.a. njihov vođa, kapetan i najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog rukometa) – priznaje nam Andri i objašnjava:

- Islandska rukometna javnost nada se da bi ovaj turnir mogao biti odskočna daska mladim igračima, koji će dobiti iskustvo igranja na velikoj sceni. Naša je momčad u razvoju i najmlađa je koju smo imali desetljećima, s obzirom na izostanak Sigurdssona.
Tako će još teži teret pasti na leđa Arona Palmarssona, njihove zvijezde broj jedan i igrača Barcelone. Njegove dobre igre glavni su preduvjet za bilo kakav islandski uspjeh.

- On preuzima kapetansku vrpcu i o njemu mnogo ovisimo. Morat će pokazati liderstvo na terenu i izvan njega.

Koji su vaši ciljevi?

- Plasman u drugi krug. Sve iznad toga bio bi bonus. U našoj skupini vjerujem da će se Hrvatska i Španjolska boriti za prvo mjesto, a nadam se da ćemo mi slijediti iza vas – zaključuje Valsson. Nemamo ništa protiv takvog scenarija. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet