Sport Rukomet

Sedma utakmica

Traži se nastavak lijepe tradicije: Hrvatska na velikim natjecanjima nikada nije izgubila od Islanda

Sedma utakmica

Ako je vjerovati tradiciji, Hrvatska danas neće izgubiti od Islanda. Štoviše, ima izvrsne izglede za pobjedu. U šest dosadašnjih međusobnih susreta na velikim natjecanjima „kauboji“ su slavili pet puta, dok je jedan susret završio bez pobjednika. Bilo je to na Europskom prvenstvu 2010. godine u drugom krugu. Te smo godine u finalu izgubili od Francuske, dok su Islanđani osvojili broncu, što je jedna od njihove dvije medalje u povijesti.

Osim tog meča, još su tri naše pobjede bile tijesne, ostvarene s jednim ili dva gola prednosti. Počevši od Eura 2006. kad smo slavili u drugom krugu, zatim na Svjetskom prvenstvu 2011. u utakmici za peto mjesto i u prvom krugu Eura 2012.

No dobro je to što su dvije najuvjerljivije pobjede nad Islanđanima ujedno i – najfriškije. Plus devet na Euru 2016. u Poljskoj i plus sedam lani na Euru kojem smo bili domaćini. Oba puta u prvom krugu. Prije tri godine otvorili smo s 11:2, pa je kasnije bilo lakše, dok smo lanjski dvoboj u punoj Spaladium Areni, u kojem je sjajan bio Luka Cindrić sa sedam golova, prelomili serijom 5:0 početkom drugog poluvremena. Neka se tradicija nastavi i večeras u Münchenu!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet