Sport Rukomet

rukometni jug

Gosparima prvoligaška jesenska kruna: pobjedom nad Kaštelanima odmakli konkurenciji

rukometni jug

Dubrovnik je jesenski prvak Južne skupine Prve lige rukometaša! Osigurao je to kolo prije kraja pobjedom kod kuće 24:21 protiv izravnog konkurenta, Ribole Kaštela. U 10. kolu ostvario je devetu pobjedu (jedini remi s Metkovićem!) i sad je u utrci za plasmanom u Premijer ligu, najveći rang.

Na plus pet od Ribole Kaštela, Karlovca kod koga gostuju u 11. kolu, te Metković Mehanike. Metkovci su dan prije dobili kod kuće Karlovac sa 29:23, te dokazali kako je poraz od Kaštelana kolo prije sa 14 razlike bio samo jedan loš dan.

Do pobjede nad Ribolom Dubrovčani nisu stigli lako. Ribola Kaštela je serijom 3:0 otišla na odmor s pogotkom viška (10:9), a početkom nastavka taj svoj niz nastavila te je vodila s dva razlike (11:9). Još je jednom imala istu prednost (12:10). Nakon toga kreće domaćin. Zvonimir Srna je u 38. minuti doveo ponovno Dubrovnik u vodstvo (14:13), koji je u prvom poluvremenu vodio s 5:4 te 9:7. Potom je Maro Dabelić bio još jednom siguran realizator sedmerca za 15:13, a nakon pogotka Kaštelana, Dubrovnik je s tri pogotka u nizu stigao do plus 4 (18:14). U 54. minuti trener Dubrovnika Silvijo Ivandija pri rezultatu 22:18 za Dubrovnik šalje na vrata Luku Morovića, koji brani sedmerac. Isto je napravio i kolo prije u Splitu protiv Splita. Kapetan Maro Dabelić je postigao devet pogodaka od čega osam iz sedmeraca (realizirao ih je sve). Zvonimir Srna je postigao pet, Hrvoje Lončarica četiri.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet