Sport Rukomet

bitka na neretvi

Mehanika preuzima vrh: pada lider Dubrovnik koji nikad nije slavio u Metkoviću

bitka na neretvi

Sigurno će večeras od 19 sati u metkovskoj gradskoj dvorani biti iznimno zanimljivo i vatreno. Metković Mehanika i Dubrovnik ne igraju obični županijski derbi već je to ogled dva vodeća sastava 1. HRL-jug. Dok je čelna pozicija Dubrovčana u sferi realnosti, drugo mjesto Metkovaca ipak je među ugodnijim iznenađenjima.

U gradu na Neretvi je proteklog ljeta došlo do objedinjavanja rukometa s ciljem bržeg i kvalitetnog iskoraka prema nekadašnjim pozicijama. Izgleda da se nije čekalo na neki dugogodišnji akcijski plan, već postojeći kadar trenera Filipa Romića želi pokazati da ima vrijednosti za ostvarenje tog cilja. Možda je povratak legendarnog imena Mehanika bio poticaj za ovaj njihov rukometni uzlet. Neminovno da današnji sastav krasi iznimni momčadski duh i zajedništvo, a manjak kvalitete na nekim pozicijama nadoknađuju franetičnom igrom u obrani.

Kao da su prihvatili nekadašnju krilaticu „protivnika nakantati golom razlike“ i u tom omjeru su uglavnom ostvareni rezultati. A pred njima je ogled nakon kojeg bi mogli preuzeti poziciju Dubrovnika. Ali u momčadi nema nikakve euforije, mirno se očekuje susret u kojem su spremni pružiti svoj maksimum. Svjesni su da i momčad iz susjedstva ima kvalitetu koja ih je dovela na vodeće mjesto.

A ključna figura u njihovom sastavu je Metkovac Zvonimir Srna koji je prekinuo obiteljsku nogometnu tradiciju i priklonio se rukometu te tako nastavio maminim koracima.

- Pred nama je izazov za koji vjerujem da će moji igrači znati odgovoriti. Čeka nas vrlo čvrsta i neizvjesna utakmica. Cijenimo protivnika, spremni smo na borbu do posljednje sekunde. To je obilježje naše igre i vjerujem da uz bučnu potporu iz gledališta možemo do pobjede - rekao nam je trener Filip Romić.

Ovaj derbi je idealna pozivnica rukometnim zaljubljenicima da napune dvoranu i pruže punu potporu domaćim igračima. Sa svih pet pobjeda Dubrovnik je otvorio sezonu. Nije bio tako uspješan u prve dvije sezone u ovom rangu.

- Da, baš smo u dobrom ritmu – istaknuo je Silvio Ivandija nakon što je savladan i Trogir kod kuće s 25:23, te kad je bilo jasno kako njegova momčad, koju je preuzeo ovo ljeto, ide u Metković na derbi s bodom viška.

- Metković je krenuo neočekivano dobro. Iznenadio je ugodno. Uoči sezone nije se spominjao među momčadima koje bi trebale biti u vrhu. Igraju baš dobro. I oni su bez poraza. Imali su samo jedan mali kiks kod kuće (25:25 sa Solinom op. a.), te očekujem vrlo dobru utakmicu – dodao je Ivandija.

Dubrovnik ne zna za pobjedu u Metkoviću, gradu rukometa. Međutim, vjeruje u svoje igrače, te se nada kako će napokon kući pjevajući.

- Pola naše ekipe je bilo u Metkoviću na utakmici Metkovića s Buzetom, koju su dobili s dva razlike. Gledali smo snimke nekih njihovih prethodnih utakmica. Metković, budući smo mi igrali u utorak s Trogirom, a oni s Buzetom tri dana prije, imali su više vremena za pripremu. Ali, za mene je najvažnije da smo mi iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, kako u obrani, tako i u napadu – zaključio je najavu Ivandija.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet