Sport Rukomet

Kup veterana

Ribnjak prepun rukometnih zvijezda: spektakularnim otvaranjem započeo drugi po redu Svjetski kup

Kup veterana

Spektakularnim otvaranjem u Sportskom centru Ribnjak uOmišu sinoć je započeo drugi po redu ''Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana'', natjecanje bivših rukometašica i rukometašakoje mnogi smatraju i neslužbenim prvenstvom svijeta za rukometne veterane.

Ukupan broj sudionika ove će godine premašitiprošlogodišnje impresivne brojke, preko 650 rukometašica irukometaša nastupit će u 27 ekipa, koje dolaze iz cijeloga svijeta, od Hrvatske, pa sve do Brazila. Turnir se igra u 5kategorija, 3 muške 35 +, 42 + te 50 +, i dvije ženske 30 + te 40+, a okuplja veliki broj poznatih imena.

Lani su sudjelovali Patrik Ćavar, Nikša Kaleb, ValerijGopin, Andrej Tjumencev, Svitlana Pasičnik..., a ove godine seočekuju i brojna druga poznata imena svjetskog rukometa, nositeljiolimpijskih, svjetskih i europskih odličja. Natjecanja će seodvijati paralelno u dvije dvorane SC Ribnjak u Omišu, započinju u četvrtak u 18 sati, a trajat će tri dana. Goste je ispred Splitsko - dalmatinske županije pozdravio pročelnik Tomislav Đonlić.

- Dobro nam došli u Hrvatsku, dobro nam došli u županiju po drugi put. Nadamo se da ćete se lijepo provesti, da ćete se zabaviti s vašim prijateljima i obiteljima, te da ćemo se opet vidjeti i naredne godine.

Svjetski kup je otvorenim proglasio gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović.

- Omiš je kao grad prepoznao nastojanja organizatora da novim projektima privuku što više gostiju, i ta nas suradnja čini sretnima. Drago mi je vidjeti ovako veliki broj sportaša, a u nadi da će natjecanja proteći u fer i sportskoj atmosferi proglašavam otvorenim ''Svjetski Ožujsko kup za rukometne veterane''.

Nakon službenog otvaranja natjecatelji i gledateljiimali su prigodu vidjeti modnu reviju rublja tvrtke Galeb te nastupplesne skupine DNF.

- Glavnina posla oko organizacije je obavljena, sada nam predstoji onaj lakši dio, osigurati da natjecanja prođu u redu, i da se svi vrate svojim kućama sretni i zadovoljni. Postavili smo visoke standarde, ove godine stiglo nam je preko 650 natjecatelja, a već smo primili dosta prijava i za naredno izdanje kupa. Plan je premašiti brojku od 1.000 natjecatelja i ući u službeni kalendar EHF-a, a petogodišnji plan u Omišu okupiti 1.500 rukometnih veterana – kazao je organizator kupa Mario Čaljkušić.

Prošlogodišnje pobjednike u kategoriji 50+ ''Zlatne godine'' predstavljao je Ive Glavinić.

- Kao i svako novo natjecanje, tako je i ''Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana'' u svom prvom izdanju imalo određenih organizacijekih propusta, no već na otvaranju drugog izdanja se vidi da su ozbiljno shvatili organizaciju jer su ih sve popravili. Iako smo prošle godine pobijedili, rezultat nam nije u prvom planu, u Omiš se dolazimo zabaviti, vidjeti stare prijatelje, i uživati u rukomet dok još možemo igrati – zaključio je Glavinić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet