Sport Rukomet

svjetski kup veterana

Ribnjak pun svjetskih i olimpijskih prvaka: rukometno ludilo počinje u Omišu

svjetski kup veterana

Rukometno ludilo stiže u Omiš. Večeras započinje drugo izdanje Svjetskog kupa veterana koje će premašiti lanjsku brojku sudionika pa ih se ove godine očekuje preko 650 iz 21 zemlje. Stižu gosti iz dalekog Brazila, bit će ih iz Njemačke, Francuske, Turske, Ukrajine, zemalja Skandinavije, kao i, naravno, s područja nekadašnje Jugoslavije.

Glavni organizator Mario Čaljkušić odradio je izvrstan posao i jedva čeka da sve krene. Na ovom, po mnogima, neslužbenom Svjetskom prvenstvu za veterane i veteranke trebalo bi nastupiti 27 sastava u pet kategorija - tri muške (35+, 42+, 50+) i dvije ženske (30+, 40+).

Utakmice će se paralelno igrati u dvije dvorane Sportskog centra Ribnjak, a prve kreću večeras u 18 sati i trajat će završno do subote kada su u poslijepodnevnim i večernjim satima na rasporedu finala i utakmice za treće mjesto. Ulaz je slobodan sva tri dana. Nešto kasnije večeras, u 20.30, u glavnoj dvorani Ribnjaka zakazano je svečano otvaranje na kojem će se publici predstaviti svi sudionici. U ime Splitsko-dalmatinske županije prisutne će pozdraviti pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, a manifestaciju će službeno otvoriti gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović.

Među onima koji žele pokazati kako su godine samo broj te kako nisu zaboravili igrati su i naše legende poput Patrika Ćavara, Nikše Kaleba i Svitlane Pasičnik koji su nastupali i lani. Ponovno se očekuju i Rusi Valerij Gopin i Andrej Tjumencev, kao i mnogi drugi osvajači velikih medalja.

Naslov u jednoj od muških kategorija brane „Zlatne Godine", selekcija bivših hrvatskih reprezentativaca i olimpijaca. Svi oni možda imaju koje kilo viška i možda nisu tako brzi kao nekad, ali i dalje imaju potez kojim mogu očarati gledatelje.

Slogan turnira „Game is not over" (Igra nije gotova) sve govori. Osim natjecateljskog naboja koji je vrlo izražen, neće nedostajati ni pjesme, ića, pića i opuštanja uz dobro društvo, što je u ovakvim prigodama možda i najvažnije. U Omiš stižu i prijatelji te članovi obitelji sudionika, što će zasigurno doprinijeti porastu noćenja na Omiškoj rivijeri. Podsjetimo, ovo je prvi od tri rukometna projekta u Omišu tijekom sljedeća dva mjeseca.

Od 22. do 28. lipnja na rasporedu je osmo izdanje Međunarodnog kampa vratara, a od 28. lipnja do 3. srpnja i premijerni kamp Barcelone.

Raspored Svjetskog kupa

Kategorije veterana: 35+, 42+, 50+

Kategorije veteranki: 30+, 40+

Raspored utakmica
Četvrtak, 10. svibnja (danas) 18.00 – 20.30

Četvrtak 20.39 sati svečano otvaranje

Petak, 11. svibnja 14.00 - 20.30

Subota, 12. svibnja 14.00 - 20.30 (uključujući utakmice za 3. mjesto i finala)

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet