Sport Rukomet

odakle ih vade

Izostanak Omeyera Francuzi nisu ni osjetili: Gerard brani sve živo

odakle ih vade

Razgovaraju dvojica hrvatskih navijača. Jel brani za Francusku Omeyer – pita jedan. Nema ga – odgovara drugi.

- Dobro je. Već sam mislio da ćemo imati problema s Francuzima – zaključuje onaj koji se sjetio Omeyera.

I doista. Reprezentacija Francuske stigla je u Zagreb bez legendardnog vratara. Omeyer se, naime, prošle godine oprostio od francuske reprezentacije kao svjetski prvak! Mada je 41-godišnji vratar na popisu francuskih rukometaša za aktualni Euro i formalno bi ga izbornik Didier Dinart mogao pozvati za završni dio turnira.

Do utorka i utakmice sa Srbijom nitko Omeyera nije spominjao (osim hrvatskih navijača). Razumljivo. Francuzi imaju tandem sjajnih vratara (Vincent Gerard i Cyril Dumoulin), u odličnoj formi. Gerard je u susretu sa Švedskom imao 19 obrana!

Međutim u 18. minuti susreta protiv Srbije Gerard je napustio igru. Liječnik francuske reprezentacije bandažirao mu je palac i Gerard se više nije vraćao na teren.

- Osjetio sam jaku bol nakon jednog udarca, ali poslije bandažiranja sve je bilo podnošljivo. Vjerujem da ću biti spreman za utakmicu s Hrvatskom – kazao je Gerard nakon sraza sa Srbijom.

Palac prvog vratara jedini je problem francuskog izbornika Dinarta prije utakmice s Hrvatskom. Sat vremena protiv Srbije poslužilo mu je kao – pucački trening (Francuzi su zabili 39 golova!). Nakon što su već u petoj minuti susreta Srbi ostali bez Marsenića (pivota i najbitnijeg obrambenog igrača), praktički su se raspali.

- Protiv Hrvatske će biti posve drugačija utakmica. Domaćin će biti silno motiviran i očekujem veliku borbu. Ne znam kakvo je stanje s Gerardom. Situacija će nam biti jasnija kada snimi ozlijeđeni palac – kazao je Dinart.

Francuska reprezentacija jedina je na Euru – bez poraza. U posve komfornoj situaciji Nikola Karabatić i društvo iščekuju utakmicu s Hrvatskom.

- Hrvatska je i prije početka Europskog prvenstva kotirala kao jedan od najozbiljnijih favorita turnira. Ne samo zbog domaćinstva već i kvalitetne momčadi. Hrvatska je reprezentacija svoju moć demonstrirala protiv iznimno jakih Norvežana. Imala je i veliku podršku navijača. Na svakom je natjecanju najteže dobiti domaćina. No, imamo razloga vjerovati u svoj uspjeh. Dobili smo sve utakmice do sada i imamo sjajnu atmosferu u momčadi – ističe Karabatić. Nije se međutim želio upuštati u prognoze.

A za Hrvate je ionako najvažnije da – nema Omeyera...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet