Sport Rukomet

bravo!

Splitska je publika bez ijednog incidenta i ružnog povika vodila Hrvatsku do velike pobjede!

bravo!

Na samom početku jučerašnje utakmice kapetani reprezentacija Domagoj Duvnjak i Žarko Šešum pozvali su navijače video porukom na fer i korektno navijanje, a njihova su izlaganja dočekana s negodovanjem. Baš kao što se i očekivalo, srpska himna pobrala je zvižduke u prepunoj Spaladium Areni.

Kao i Lijepa naša prije nepunih šest godina u tadašnjoj Kombank Areni, ni ovoga puta gostujuća himna u srazu velikih rivala nije proša "lišo". Duvnjak je našim navijačima signalizirao da ne zvižde prilikom intoniranja "Bože pravde", ali njegov apel nije naišao plodno tlo

Nastavak susreta donio je puno ljepšu sliku i bučno navijanje za reprezentaciju Hrvatske i uobičajene zvižduke prilikom napada Srbije. Taj potez ipak ne možemo osuditi jer da je bilo koja reprezentacija bila u pitanju, atmosfera bi bila jednaka.

Iako se strahovalo da bi moglo biti ružnih povika prema prema srpskim reprezentativcima, pogotovo prema Stefanu Vujiću, rođenom Riječaninu, koji od ovog prvenstva igra za Srbiju, možemo reći da je splitska publika uspješno položila test.

Utakmicu su odradili bez ijednog ružnog skandiranja, bez poziva na linč protivnika, a pravovremeno su reagirali i u trenucima kada je naša momčad pala i dopustila Srbiji dolazak na samo gol zaostatka pred kraj prvog dijela. Nošeni sjajnim navijanjem izabranici Line Červara stigli su do 14:9 i s velikih pet golova prednosti otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo je još bolju igru hrvatske reprezentacije i još sjajnog navijanja splitske publike. No, ne trebamo se zaustaviti samo na Splićanima jer su u jučeršnjoj utakmici naši rukometaši imali potporu iz cijele Hrvatske i dijaspore. Predugo bi trajalo nabrajanje mjesta iz kojih su navijači stigli, a mi smo ih prebrojali preko dvadeset.

Za kraj možemo reći da smo ponosni na igrače, baš kao i navijače koji su pokazali da mogu biti na željenoj razini kada to zaista žele. Nadamo se da će jednaka potpora i atmosfera Kauboje dočekati i u sutrašnjoj utakmici protiv Islanda, kao i u zadnjem kolu protiv Švedske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet