Sport Rukomet

Neugodna situacija

Težak udarac Francuzima: pred početak prvenstva ozlijedio im se ključni igrač

Neugodna situacija

Koliko puta smo od izbornika čuli floskulu “najvažnije da nam se nitko nije ozlijedio” nakon neke od prijateljskih utakmice prije velikog natjecanja. Francuzima se izgleda povijest ponavlja, lani su na početku Svjetskog prvenstva ostali bez Luke Karabatića, a sada im je opet ozlijedio gležanj u susretu protiv Egipta.

Mlađi brat Karabatić ključan je u defanzivnom bloku Francuza, izbornik Dider Dinart je unatoč činjenici da se još ne zna koliko će izostati odmah akrtivirao poziv 26-godišnjem Benjaminu Afgouru. Luku Karabatića su odmah uzeli liječnici pod svoje, ali su vrlo oprezni u davanju izjava, nitko ne želi kazati da je za njega Europsko prvenstvo već završeno.

Naime izbornici imaju mogućnost na dvije promjene u prvom krugu i dvije promjene u drugom krugu, a se Francuzi nadaju da bi im se ključni obrambeni igrač mogao oporaviti barem za završnu fazu prvenstva.

Francuzi inače prvi dio prvenstva igraj u Poreču u B-skupini zajedno s Norveškom, Austrijom i Bjelorusijom, a u drugom krugu odlaze u Zagreb gdje se susreću s tri reprezentacije A-skupine u kojoj su Hrvatska, Švedska, Island i Srbija. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet