Sport Rukomet

EP na kladionicama

Na pomolu novi epski dvoboj u finalu: Hrvatska drugi favorit za zlato, puše za vratom Francuskoj

EP na kladionicama

Hrvatska rukometna reprezentacija prema kladionicama je drugi favorit za osvajanje Europskog prvenstva kojemu je domaćin od 12. do 28. siječnja. Prvi su tko drugi nego Francuzi, aktualni svjetski prvaci. Na njihov četvrti europski naslov koeficijent je 3.25, a na prvi hrvatski tek neznatno veći, 3.5. Treći su Danci, a onda slijede poravnati Španjolci i branitelji naslova Nijemci, pa Norvežani, Šveđani...

Koeficijenti su od kladionice do kladionice ponešto drukčiji, no poredak je svugdje isti. Logično, Hrvatska je i uvjerljivi favorit za prvo mjesto u svojoj skupini (koef. 1.35), u konkurenciji Švedske (4), Srbije (11) i Islanda (15). Baš bi Islanđani prema procjeni kladioničara trebali ispasti iz naše skupine, pa bi za njih prvenstvo završilo već nakon prvog kruga, baš kao i Austriji, Crnoj Gori i Češkoj koji su po koeficijentima na začelju svojih skupina. A ako je suditi prema kvotama za pobjednike skupina drugog kruga, tu su glavni favoriti Francuska (2.25) i Hrvatska (2.5) te Danska (2.25) i Španjolska (3.25).

Ako bi se ostvario takav poredak, polufinalni parovi bili bi Francuska - Španjolska i Hrvatska - Danska. Živi bili, pa vidjeli!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet