Sport Rukomet

Hrvatice odnijele sve

Metu sve pred sobom: mlade Vranjičanke osvojile jaki Samsung Cup u Austriji

Hrvatice odnijele sve

Mlađe kadetkinje Petason Vranjica 2017. godinu zaključile su uz pjesmu i slavlje - osvajanjem turnira Samsung Cup u Austriji!

Rukometašice rođene 2002. godine i mlađe, koje su već četiri godine u nizu najbolje u Hrvatskoj, potvrđuju potencijal i izvan granica Lijepe naše, a neke već i igraju za seniorski sastav u našoj Prvoj ligi.

Turnir su zaokružile s četiri pobjede iz isto toliko utakmica - padali su mađarski Vasas (20:17), njemački Metzingen (22:17) , zatim susjed ŽARK Split (32:16) i domaćin Hypo u izravnom okršaju za naslov (23:22).

Treće mjesto pripalo je Vasasu, četvrto Metzingenu, dok su Splićanke bile pete, ali su nastupile s dvije godine mlađim curama.

Lijepo smo završili godinu i nadam se da ćemo u istom stilu nastaviti i u 2018. Ova je generacija baš posebna. Takvu želju, volju i srce nisam nikad vidjela. Turnir su osvojile s 20 posto forme. Samo putovanje bila nam je nagrada jer su nas zvali. Stigle smo i razgledati grad. Baš je bilo krasno, super su nas primili. Zovu nas sada i na turnir u mađarski Györ - rekla nam je ponosna trenerica Suzana Ćoko-Vulikić.

Zanimljivo, u All Star ekipi turnira sve su Hrvatice! Tri iz Vranjica - Ana Buljan (lijevi vanjski), Margarita Škarić (lijevo krilo) i Mia Radmilo (desno krilo), dvije iz Splita Katarina Škero (golmanica) i Ana Ćukušić (desni vanjski i najbolji strijelac), dok su preostale tri nagrade za najboljeg srednjeg vanjskog, pivota i najbolju igračicu turnira otišle curama iz Hypa porijeklom Hrvaticama, sestrama Katarini i Ani Pandža te Issi Hage.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet