Sport Rukomet

prvenstvo je sve bliže

Červar zadovoljan prvim dijelom priprema: Puno se trenira, ali momci se ne žale

prvenstvo je sve bliže

Hrvatska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u našoj zemlji, a izbornik Lino Červar istaknuo je kako je zadovoljan odrađenim iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić-Grad.
 
"Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena, neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu. No, najbitnije je da svi su pokazali iznimnu volju. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. Puno se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće", kazao je u subotu izbornik Červar.

Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac, koji su morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključit će se još sedam reprezentativaca.

"Jedva čekam da nam se pridruže igrači koji igraju u Njemačkoj. Kada možemo kompletni trenirati onda smo jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako će biti potrebno mi ćemo ga priključiti. S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca, također u Ivanić-Gradu, i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema", dodao je Červar.

Završne pripreme počinju 1. siječnja u Splitu, a hrvatski rukometaši natjecanje u skupini otvaraju 12. siječnja protiv Srbije. Slijedi dvoboj sa Islandom (14. siječnja), te sa Švedskom (16. siječnja). Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet