Sport Rukomet

stižu prvi igrači

Počinju pripreme za lov na posljednje zlato koje nam nedostaje, a možemo ga osvojiti na domaćem terenu

stižu prvi igrači

Počinje završna akcija Euro. Situacija je maksimalno ozbiljna i zaoštrena u svakom segmentu. Krenuli su danas prema Ivanić-Gradu i radit će do 12. siječnja u tri faze. U prvoj fazi do Božića, u drugoj fazi između Božića i Nove godine u Ivaniću, a nakon toga od 1. siječnja do početka Eura 12. u Splitu. U toj posljednjoj fazi imat ćemo i jednu provjeru protiv Crne Gore 5. siječnja, pišu Sportske novosti.

Lagano okupljanje

- Pripreme su zamišljene da budu okupljanje s punim poštovanjem prema klupskim obvezama. Zato će biti kašnjenja, ali kako tko bude dolazio, priključivat će se, svih 28 koji su na popisu plus ovi koji nisu pomoći će da radimo što bolje jer raditi moramo u više segmenata istodobno, što neće biti lako i treba dobro planirati. Zašto je to važno? Zato što nam mladi trebaju za travanj kad idemo na turnir u Švedsku, za ljeto kada nas čekaju Mediteranske igre, a moramo gledati dugoročno mnoge stvari jer je to jedini način da ostanemo kontinuirano prisutni - kaže Lino Červar.

Sve drugo bit će snimanje situacije koju su igrači donijeli iz klubova, snimanje stanja te fizičko i taktičko peglanje da bi se 12. siječnja i utakmica protiv Srbije dočekali spremno.

Velik dio igrača neće biti na prvom okupljanju. Uz “Nijemce”, njih 6, od onih koji su u uskoj konkurenciji neće biti ni Mirka Alilovića, koji mora otići do Szegeda snimiti stanje za iduću sezonu.

Kada je riječ o “Nijemcima”, Lino je bio vrlo precizan u svojim razmišljanjima.

- Poruka je jasna, da ne bude zabune. To što završavaju 26. i 27. u Bundesligi, ne znači da dolaze nakon Nove godine, nego odmah jer svaki zajednički trening nam je dragocjen. Tražim odricanje za sve ono što nas čeka i bez toga nema dobrog posla.

U prijevodu većina igra 26. prosinca, recimo Füchse (Gojun, Kopljar, Mandalinić) - Magdeburg (Musa). Marićev Melsungen igra tog dana u Gummersbachu, dok će posljednji na teren ove godine Duvnjak s Kielom 27. u Lübbeckeu. A nakon toga odmah se očekuju u Ivaniću, no, kako teleportiranje ne postoji, dosta su 24 sata.

Do Splita - čisto

U prvom dijelu priprema u Ivaniću bit će i četiri igrača na koje se ne računa za Euro. To su Ravnić, Šušnja, Butorac i Vranković. Treba računati da kada dođu Marić i Musa, s pivotima iz prvog dijela, imali bismo petoricu, a to se sigurno neće dogoditi u završnoj fazi. Realna su trojica, za pripreme četvorica, a koga će Lino “parkirati” teško je reći. Stanje, ozljeda Marića će tu odlučiti, a ako je sve OK, Kontrec ili Bećiri će biti najbliže tribini. Slično je i s vratarima kada se vrati Alilović. Četvorica će teško, a trojica realno. Koja? I to će odrediti stanje.

I kada se sve to zbroji i pooduzima, u Splitu treba očekivati 3 vratara, 4 krila, 3 ili 4 pivota i 10 vanjskih, a onda od njih dobiti najboljih 16 za start sa Srbijom. Velik je to posao i iznimno odgovoran.

No, ono što je dobro i ohrabrujuće jest da uoči završnih priprema svi igraju, svi su u dosta dobrom stanju, osim Vuglača, a to je uvijek najbolji početak priče. Samo nek’ tako i ostane.

- Da, nije baš jednostavno, dosta stvari se popravilo, većina je u pogonu i OK, ali igra još nije na razini koja zadovoljava visoke kriterije, a mi to moramo tražiti. Sve pažljivo pratim, promatram, želim optimistički gledati na stvari, no, isto tako znam da nismo u stanju da imamo vremena čekati da se dogodi nešto za što nismo sigurni da će se dogoditi. Zato, kažem, trebat će u ovih dosta treninga dobro odvagnuti situaciju i procijeniti mogućnosti - zaključuje Lino Červar.
Okupljanje je u ponedjeljak oko podneva, a onda odmah u Ivanić-Grad i na posao.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet