Sport Rukomet

riješeno domaćinstvo

Završena drama, HRS potvrdio: Potpisali smo ugovor sa Splitom

riješeno domaćinstvo

Hrvatski rukometni savez u petak je obaviješten da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara parafirao ugovor o organizaciji Europskog prvenstva u Splitu koje počinje za 12. siječnja.

- I druga strana je parafirala dokument, što znači da je sve riješeno između Grada i Saveza - kazao je Tomislav Grahovac, predsjednik krovne nacionalne rukometne organizacije, te nastavlja:

Još smo u pregovorima s Natalijom Mladineo, stečajnom upraviteljicom tvrtke “Sportski grad TPN u stečaju” radi potpisivanja ugovora za Spaladium arenu. Nadamo se da ćemo i to riješiti u narednih par dana. Ako sve bude u redu, onda ćemo u ponedjeljak ili utorak doći u Split svečano potpisati oba dokumenta. Ugovor sa Splitom Savez šalje u sjedište Europske rukometne federacije u Beču koja je dala rok da joj sporazumi sa svim gradovima domaćinima prvenstva moraju dostaviti do ponedjeljak. Sada se može nastaviti prodaja ulaznice za utakmice reprezentacija Hrvatske, Srbije, Švedske i Islanda 12.,14. i 16. siječnja u Spaladium areni, što je bilo privremeno zaustavljeno. Detalji sporazuma, ponavljali su u Savezu, dogovoreni su davnih dana. Našli se na pola puta Potpisivanje ugovora trebala je biti samo formalnost, no stvari su se očito malo zakomplicirale.

U gradskoj upravi su nam u neformalnom razgovoru kazali da su se našli na pola puta, da su uspjeli “nametnuti” brojke koje smatraju realnijima od traženih, te da je zatim Hrvoje Akrap, gradski pročelnik za sport, dokument tijekom jutra odnio Opari koji ga je potpisao prije odlaska u Zadar. Tako Savez više nema problema s Gradom nema. Bitno je da rukometaši nisu htjeli odustati od grada pod Marjanom.

- Previše smo truda uložili da Split bude domaćin EP-a da bi uopće netko došao na ideju da nam to pokuša oduzeti – kazali su u Savezu.

Kako doznajemo, uskoro će biti gotov konačan tekst sporazuma između Saveza i Spaladium arene. Ostao je još jedan detalj kojeg moraju riješiti.

'Bitka' za Arenu 'igrat' će se u siječnju u Zagrebu

Na dan kada će u Spaladium areni igrati Srbija - Island, te Hrvatska - Švedska, 16. siječnja, Grad Split će se “boriti” na Trgovačkom sudu u Zagrebu protiv austrijskih banaka UniCredit i Erste Group, koje su financirale gradnju tog sportskog objekta i potražuju 53 milijuna eura.

Ta će “utakmica” biti barem jednako zanimljiva kao ona koja će se odvijati u samoj Areni. Split, naime, želi srušiti pravorijek, koji je prošle godine donesen na arbitražnom sudištu Hrvatske gospodarske komore, po kojem od “Sportskog grada TPN u stečaju” mora preuzeti financijske obveze za Arenu, a time i vlasništvo nad tim objektom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet