Sport Rukomet

Dalmacijo, diži se

Nemoj kume protiv mene: nekoć rukometni 'el clasico', sad je drugoligaški derbi

Dalmacijo, diži se

Nekoć je to bio prvoligaški derbi, dalmatinski „El Clasico". Danas je, nažalost, samo drugoligaški, iako se igra s istom količinom emocija i žara. Metković protiv Splita (danas, 18 sati). Svaki sa željom da se što prije vrati u prvu ligu. Sada su tu neki novi klinci, ali veza između ovih klubova i dalje je čvrsta.

Uostalom, dvojica igrača Metkovića baš su ovog ljeta prešla u grad pod Marjanom (Kozina, Medić) pridruživši se tako Marinu Mariću i treneru Mariju Bjelišu. Do prije dvije godine Bjeliš je vodio upravo Metković koji danas ima i sufiks „1963" u svom imenu. Mora protiv svojih. I to doslovno jer je na klupi suparnika njegov kum po djeci, Filip Romić! Njegov bivši pomoćnik.

- Nema popusta nikome! - obojica poručuju. Nakon tri kola druge lige, ili da budemo precizni 1. HRL Jug, Metković 1963 ima pobjedu i dva poraza, a Split dvije pobjede i poraz.

- Gori nam pod nogama, kiksali smo doma protiv Hrvatskog Dragovoljca. Obrana će nam biti ključ, na čelu s pivotom Konculom. U napadu na pivotu imamo Matagu koji je na razinu prve lige. Nadam se da neće biti „repova" i da će gledatelji doći u velikom broju. Lani je došlo 800 ljudi - kaže nam Romić.

Na koga paziti u sastavu Splita?

- Marić je pokretač, Markota je dobar, kao i Kozina koji nam je lani puno toga nosio. Imaju brza krila te po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Cijela vanjska linija je odlična, mi takvu nemamo. Odlučivat će detalji, uvjeren je Romić, koji poput kuma Bjeliša ne očekuje golijadu. - Lani je u Metkoviću bilo 22:22. Moglo bi slično biti i danas. Moramo im zatvoriti Matagu na kojeg ide puno akcija - kaže Bjeliš.

Je li čudno igrati protiv svojih?

- Pa, je. Drugačiji je osjećaj, ali to je profesionalizam. Onako prijateljski podbadaju nas da nemamo šanse i da je bolje da ne dolazimo. Ali mi ćemo riskirati, pa makar se vratili samo s mandarinama! Da ne ostanemo praznih ruku, haha - duhovito je konstatirao Bjeliš i zaključio:

Neka pobijedi bolji, odnosno Split!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet