Sport Rukomet

OGROMNA PROMOCIJA

Treći as iz rukava: kamp slavnog europskog kluba najveći je rukometni projekt u gradu na Cetini

OGROMNA PROMOCIJA

Barcelona u Omišu! Ona rukometna. Nakon Svjetskog kupa veterana i Međunarodnog kampa za vratare grad na Cetini dobio je i treći, najveći, rukometni projekt i na taj način zaokružio ovu fascinantnu priču. Na zadovoljstvo svih, organizatora, samih sudionika i grada Omiša koji će, pisali smo o tome već, višestruko profitirati kroz brojne goste, ostvarena noćenja i kroz dodatnu reklamu i promociju svoga kraja. Jer, u Omiš će doći tisuće rukometaša, vratara, igrača i veterana, njihovih trenera i pratnji, sa svih strana svijeta...

Dakle, sljedećeg ljeta, od 28. lipnja do 3. srpnja, u Omišu će se održati rukometni kamp slavne Barcelone. Na najvišoj mogućoj razini. S polaznicima kampa, njih oko tristo u prvoj godini, radit će šest-sedam trenera Barcelone, uz njih i domaći treneri najvišeg stupnja trenerskog zvanja EHF Master Coach. Dakle, Barcelona drži do svoga imena, u kampu ne može raditi i predavati bilo tko, samo treneri iz katalonskog kluba ili drugi s najvišim trenerskim zvanjem.

- Bit će i Barcelonin supervizor koji će sve nadgledati. Cijelu ovu priču dugo smo pripremali, dok svi parametri nisu "sjeli na svoje mjesto". Barcelona je imala veliko povjerenje u nas – kaže Mario Čaljkušić, jedan od dvojice vlasnika licence.

Ugovor o održavanju kampa Barcelone u Omišu potpisan je na pet godina. Bude li sve "kako Bog zapovida", na najvišoj razini, suradnja će se produžiti. Projekt kreće u Hrvatskoj, ali vlasnici licence planiraju iste kampove raditi po cijelom svijetu. A vlasnici su Borko Ristovski, aktualni vratar Barcelone, i Mario Čaljkušić (Handball International).

- Cijeli program bit će rađen u suradnji s trenerima Barcelone – otkriva Čaljkušić.

No, to nije sve. Osim trenera, na omiški Ribnjak doći će i igrači Barcelone, bit će to lijepa prigoda svim zaljubljenicima u rukomet da se podruže sa zvijzdama katalonskog kluba kao što su Cedric Sorhaindo, Viran Moros, Filip Jicha...

Trenerski i igrački kadar Barcelone, plus domaća struka najviše EHF razine, jamstvo su rukometnog događaja top klase. Ne čudi stoga, što će cijeli kamp pratiti Islandska menadžerska kompanija, jedna od najutjecajnijih na svijetu, ona će preuzeti brigu o najtalentiranijim igračima koji se takvima pokažu za vrijeme održavanja kampa u gradu na Cetini.

Barcelonin kamp zaokružit će veliku rukometnu priču koja s od prošle godine događa gradu Omišu. Svibanj je rezerviran za Svjetski kup veterana na kojega prvi put dolaze i rukometne legende iz Južne Amerike, krajem lipnja događa se kamp Barcelone, a odmah iza njega i već poznati i priznati Međunarodni kamp rukomentih vratara. Tri velika projekta u tri mjeseca, brojna rukometna svita, sva sila poznatih imena, veliki broj sudionika... Fantastična reklama za Omiš. Za očekivati je da će Omišani, prvenstveno oni koji vode grad i turizam, prepoznati priliku. Veliku, ogromnu. Priliku za zaradu, za vrhunsku reklamu na svjetskoj razini.

- Prezadovoljan sam tehničkim uvjetima u Omišu. Od sportske dvorane, ljudi koji tamo rade i stalno su nam na raspolaganju, do smještaja i svih drugih detalja. Omiš je naš izbor za ova tri velika projekta koji će u grad dovesti nevjerojatan broj rukometnih zvijezda i legendi, igračkih i trenerskih. Od velike pomoći u svemu ovome su nam i gospoda Mijo Milavić i Stjepan Pezo s tvrtkama Studenac i Galeb – kazao je Čaljkušić i znakovito poručio:

- Do sljedećeg ljeta bit će još iznenađenja...

Oni će doći u Omiš

6-7 trenera Barcelone

supervizor iz Barcelone

domaći treneri (EHF Master Coach)

igrači Barcelone

prestižna Islandska menadžerska agencija

"gosti iznenađenja"

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet