Sport Rukomet

bravo!

Mladi Hvaranin novi izbornik Australije: Život me naučio da ono što radiš s ljubavlju i žarom je pravi put

bravo!

Ante Jeličić Bellezza sa svojih je 26 godina postao najmlađi izbornik rukometne reprezentacije Australije. Ovo je još jedan u nizu uspjeha rođenog Hvaranina, koji je proteklih godina postao primjer kako se trud i rad uvijek isplate.

Australsku reprezentaciju u siječnju očekuje Azijski kup, gdje će Ante pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati u Danskoj i Njemačkoj. Iako, kako sam priznaje, nema velikog trenerskog iskustva, siguran je da uz entuzijazam, želju i malo sportske sreće, australsku reprezentaciju može dovesti do željenog cilja.

– Život me naučio da ono što radiš s ljubavlju i žarom je pravi put u životu. Zato sam siguran u ovaj novi životni izazov. Rukomet je uvijek bio moja ljubav i strast i vjerujem da taj svoj žar mogu prenijeti i na mlade te da zajedno možemo ostvariti zavidne rezultate u rukometu. Izuzetno sam ponosan i zahvalan na ovom izboru te ću dati svo svoje iskustvo i znanje u kandidaturi za prvenstvo koje je pred nama – izjavio je Ante.

Ovaj svestrani mladi Hvaranin rođen je u Splitu, a široj je javnosti postao poznat zahvaljujući svom romanu “Ljubavna molitva”. Njegov je literarni prvijenac, nakon zapaženog uspjeha u SAD-u, naišao na izvrsne reakcije i u domovini. Književnost i sport u njegovom životu idu “ruku pod ruku” pa je tako, uz redovite rukometne i nogometne treninge, završio studij sportskog menadženta te trenersku školu. Uz to, kao kapetan je predvodio svoj najdraži malonogometni klub HoNoLuLu iz Hvara.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet