Sport Rukomet

slavlje u njemačkoj

Naše cure opet osvojile turnir, a došle su igračice iz cilog svita

slavlje u njemačkoj

Naše cure i djevojčice provele su lijepa četiri dana u Njemačkoj na velikom međunarodnom turniru u gradu Neuss. Ekipa kadetkinja vođena trenerom Mlačićem iskazala se velikom željom i borbenošću te dobrim igrama, ali nažalost nisu se plasirale u četvrtfinale zbog izrazito lošeg suđenja na posljednjoj utakmici u grupi. 

Mlađe cure, rođene 2004. godine, ponovo su pokazale kvalitetu i zasluženo izborile prvo mjesto na turniru. Kao nagradu od organizatora osim medalja i plakete dobile su kutiju punu haribo bombona čemu su se posebno obradovale te su ih podijelile sa svim svojim suigračicama iz kluba. 

Kao najbolja igračica turnira u tom godištu izabrana je naša Ana Ćukušić koja je briljirala u finalu. Također ostale igračice su odigrale sjajno i borbeno, bez greške u obrani. Elena, Lana i Bruna tvorile su neprobojni zid za češke rukometašice koje su naše djevojke u prvoj utakmici skupine pobijedile. Katarina Skero je zatvorila svoja vrata i time je odlučen pobjednik rezultatom 13:10. 

Posebno se pokazala Nika Peričić koja je uz želučane tegobe izdržala i odigrala sjajno cijelu utakmicu. Na turniru u tom godištu sudjelovali smo i s još jednom ekipom koja je u skupini imala tri poraza i dvije pobjede. Ta ekipa sačinjena je od većinom mladih djevojčica tako da je taj rezultat dobar jer kvalitetnih igračica ima i za budućnost. 

Osim rukometa i dobrih igara bilo je i slobodnog vremena koje smo iskoristili za šetnju kroz Neuss i posjet Dusseldorfu. Cure su se družile i s curama iz ekipe Zamet koje su u 2002. godištu također osvojile turnir tako da se naša zastava dva put pojavila na proglašenju pobjednika. Bilo je druženja i s drugim ekipama jer je turnir okupio rukometaše i rukometašice iz svih krajeva svijeta. 

Nagledali smo se kvalitetnog rukometa gdje bi istakli ekipe iz Magdeburga i Celja, Dubice kod žena, a ekipe Hamburga i Dusseldorfa u finalu godišta 1998. su odigrale na vrhunskom nivou. Ipak, cure su se najviše obradovale Starbucksu...

Vožnja metroom i vlakom za nas je bio zabavno iskustvo. Bilo je dosta pjesme i veselja, žestokog navijanja. Sretni i zadovoljni smo, ovo je za kraj sezone i prije ljetnih praznika bio lijep izlet i veliko iskustvo za sve nas.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet