Sport Rukomet

Hoće li izbornik Červar odaslati poziv Mirzi Džombi?

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odredit će u utorak širi popis kandidata za SP u Hrvatskoj od 16. siječnja do 1. veljače 2009. godine.

Riječ je o 28 igrača, ali za prvu pripremnu fazu (od 26. do 29. prosinca u Zagrebu i vjerojatno drugu od 2. do 15. siječnja 2009. u Splitu) izbornik će “naručiti” dvadesetak igrača. Ostali su na čekanju. Na startni dio stići će i igrači iz španjolske lige (Metličić, Buntić, Alilović, Losert, Bičanić), dok će se nakon Nove godine pridružiti “bundesligaši” (Zrnić, Šprem, Anušić, Vuković, Lacković, Kelentrić).

Hoće li izbornik Červar odaslati poziv Mirzi Džombi? Jedno od najboljih svjetskih desnih krila svih vremena, Mirza Džomba, odlučio je nedavno istupiti u javnost s objašnjenjem da je reprezentacija za njega, zbog dugotrajnih problema s koljenom, završena priča, no nije nemoguće da ga prvi stručnjak prijavi na širem popisu.

U slučaju izvanrednih okolnosti, bolesti ili ozljeda, Džomba uvijek može uskočiti u Červarovu družinu, a dokaz tome su i njegove partije u Zagrebovu dresu.

Jedno je sigurno: na Červarovoj listi neće se naći Dominiković i Štrlek zbog ozljeda, dok se, s druge strane, čini da Sulić neće biti na listi jer je izrazio želju da ga se više ne zove. Sulićeva kvaliteta je neupitna i luksuz je odbacivati bilo kojeg igrača pa se možda netko, ipak, sjeti još jednom s njim razgovarati o ostanku.

Nad početkom priprema lebdi upitnik zdravlja rekonvalescenata Balića i Lackovića. Očekuje se da će se obojica uključiti s maksimalnim angažmanom.

Izvjesno je također da će na početku priprema Červar držati tenziju i tražiti neka stara (nova) rješenja u obrani i napadu s nekolicinom mlađih igrača, a prava će drama uslijediti kada, neposredno uoči početka, bude morao skratiti popis i odabrati 16 igrača. S obzirom na povremena izbornikova iznenađenja, kao i mogućnosti ozljeda, teško je odrediti “sigurne”.

Međutim, ako će sve ići prema planu, “unutra” su: Losert, Alilović, Šprem, Vukić, Zrnić, Čupić, Horvat, Vori, Anušić, T. Valčić, Lacković, Špoljarić, Vuković, Balić, Duvnjak, Metličić i Buntić. Sedamnaestorici za vrat pušu Kelentrić, Bičanić, Kopljar, J. Valčić... Prvenstvo je pred vratima, neki će odgovori brzo uslijediti.

(jl)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet