Sport Rukomet

RIO DE JANEIRO

Babić: Tamo smo gdje smo htjeli biti

RIO DE JANEIRO

Tamo smo gdje smo htjeli biti, u četvrtfinalu protiv Poljske, dostojnog protivnika s kojim se nadam da ćemo biti na vrhunskoj razini, kazao je nakon pobjede nad Tunisom izbornik rukometaša Željko Babić. 

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini A olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u susretu posljednjeg kola pobijedila Tunis 41-26 (25-10) i u četvrtfinalu će igrati protiv Poljske.

Hrvatska je i prije utakmice protiv Tunisa osigurala plasman u četvrtfinale, a nakon što je Francuska u zadnjem kolu pobijedila Dansku, bilo je jasno da naši rukometaši mogu biti prvi ili drugi u skupini. Prvo mjesto u skupini u četvrtfinalu je vodilo na Poljsku, dok je drugo mjesto donosilo domaćina Brazil. Naši rukometaši nisu željeli ništa kalkulirati i od prve minute su krenuli 'punim gasom' ostvarivši našu drugu najuvjerljiviju pobjedu na olimpijskim igrama ikada.

"Ovo je bila utakmica koju smo morali jako otvoriti i ne dopustiti neki izjednačeni rezultat poslije kojeg bi se kasnije ušlo u neku tučnjavu s Tunižanima. Odmarali smo neke igrače, a i pokušali smo varijantu s Karačičem na krilu u slučaju da ne možemo računati na Štrleka", kazao je Babić, koji je najavio i četvrtfinalnu utakmicu s Poljacima. 

"Naravno da to neće biti repriza one povijesne utakmice s EP-a jer se ona događa jednom u sto godina. Poljaci su iznimno dobra momčad, promijenili su trenera, sada je na klupi Dušebajev koji je najbolji trener na svijetu. Oni će se sigurno htjeti osvetiti za onaj domaći poraz. Svi četvrtfinalni parovi su vrlo neizvjesni i pokazalo se da uopće nema favorita. Mi smo dobili dostojnog protivnika za olimpijsko četvrtfinale i sada je na nama da spremimo taktiku i budemo na onoj razini koja će biti dovoljna za pobjedu. Dižemo se u formi i to je dobro", zaključio je Babić. 

Manuel Štrlek još uvijek osjeća posljedice udarca u bedro protiv Francuske. 

"Boli me još, dobro je da nisam trebao igrati previše. Poljska će biti izuzetno težak protivnik, s novim trenerom igraju kao Kilece. Znam da će mnogi suditi po onom čudu iz Krakova sa EP-a, ali to je samo jedna utakmica. Oni su odmarali Jureckog i sigurno će se spremati za našu igru sa sedam igrača", kazao je Štrlek koji je postigao četiri gola.  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet