StoryEditorOCM
Ostalocity of football

Velikani futsala okupili se na šestom Football Meetupu, a došla su i poznata lica iz nogometnog svijeta

Piše SPORT SD
13. ožujka 2024. - 09:37

Šesti Football Meetup u organizaciji nogometne zajednice City of Football okupio je više od 70 zaljubljenika u futsal i nogomet u splitskom Ozon baru. Gosti su imali priliku poslušati iskustva jednih od najvećih imena futsala u Hrvatskoj i svijetu, Borislava Vukovića Boće iz makarskog futsal kluba Novo Vrijeme te Miće Martića.

Osim predstavnika malonogometnih klubova, događaj su posjetili i nogometaš Hajduka Niko Sigur, trener U17 reprezentacije Hrvatske Marijan Budimir te bivši nogometaš Hajduka Vik Lalić.

U dvosatnom razgovoru Mićo Martić podijelio je iskustva iz bogate igračke i trenerske karijere, a Borislav Vuković Boćo osvrnuo se na prošlost, sadašnjost i budućnost futsala u Hrvatskoj. Događaj je moderirao bivši nogometaš Juraj Grizelj koji je iz velikog nogometa prešao na futsal terene, a upravo je na poveznici ova dva sporta bio veliki naglasak. 

Iako popularnost futsala iz godine u godinu raste, zaključak je da i dalje ima jako puno prostora za napredak, a posebno po pitanju angažiranja Hrvatskog nogometnog saveza oko promocije i ulaganja u ovaj sport. Prisutni su kroz primjere velikih europskih klubova analizirali dobre prakse utjecaja futsala na veliki nogomet, a svi se nadaju da uskoro i Hrvatsku očekuju bolji dani. 

Idući Football Meetup najavljen je za travanj kada u Split dolazi veliko ime portugalskog nogometa, a više informacija možete saznati na Facebook i Instagram stranici City of Football.

image
Jose Alfonso Cussianovich
image
Jose Alfonso Cussianovich
image
Jose Alfonso Cussianovich
image
Jose Alfonso Cussianovich
image
Jose Alfonso Cussianovich
image
Jose Alfonso Cussianovich
image
Jose Alfonso Cussianovich
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 10:45