Umro Zdenko Milišić, autor Žutka, Vučka, Bilog, Cice,...

Piše Joomla\CMS\User\User

Tko nije imao Vučka?
U Splitu je u 72. godini, nakon duge i teške bolesti, umro ugledni dizajner i sportski djelatnik Zdenko Milišić, najpoznatiji po autorstvu na maskotama NK Hajduk "Bili", KK Jugoplastika "Žutko" i NK Dinamo "Cico".

No, to je bio samo vrh ledenog brijega brojnih radova koje je stvorio kao dugogodišnji dizajner lutaka u splitskoj tvornici Jugoplastika.

Šjor Zdene, taj dobri duh njegovih Bačvica na kojima ga se vječno znalo vidjeti u društvu brojnih prijatelja, je stvorio i lutke Miško i Miška za OI u Moskvi, napravio je i lutku Vučko prema maskoti sarajevskih ZOI 1984., a izvan sporta je napravio maskotu svog voljenog grada Splita, Dalmatinca, te još brojne druge maskote dalmatinskih gradova. Dizajnirao je i desetke kalendara i drugih promotivnih materijala, najviše za Hajduka.

Nažalost, odlaskom Zdenka Milišića ostat će nerealiziran njegov posljednji projekt - Madrileno, kojeg je ponudio slavnom madridskom Realu.

Za njim će ostati i praznina među brojnim sportskim klubovima za koje je radio, ali i među svima koji su ga poznavali kao vječnog zaljubljenika u Split.

I. Profaca/ EPEHA

#ZDENKOMILIšIć