StoryEditorOCM
Ostalosvi dobrodošli

Ovog vikenda se u Makarskoj održava prvi hrvatski pickleball event

Piše SPORT SD
23. lipnja 2023. - 16:42

Zahvaljujući zaljubljenicima u pickleball, mahom našim ljudima iz SAD-a i Kanade, pickleball je stigao u Hrvatsku. Već se igra u Zagrebu i Slavonskom Brodu, a sada je došao i u Split. U organizaciji Pickleball kluba Split sljedećeg vikenda (24. i 25. lipnja) u Apfel Areni u Makarskoj održat će se prvi hrvatski pickleball event.

Za one koji se do sada nisu imali priliku upoznati s ovim sportom, riječ je o kombinaciji tenisa, badmintona i stolnog tenisa. Igra se na terenu za tenis koji se najčešće podijeli na četiri manja – za pickleball. Pravila su jednostavna i lako se nauče. Pickleball je posebno pogodan za osobe zrelije životne dobi, te ga svi uzrasti mogu igrati zajedno.

U Makarskoj ćemo imati profesionalne instruktore ovog sporta koji će sve početnike, ali i one nešto naprednije igrače, učiti osnovama, odnosno novim potezima. To su Penny Smith Eifrig koja samo zbog ovog događaja stiže iz SAD-a, te Mirjana Juras, kanadska Hrvatica koja je već godinama najveći ambasador pickleballa u Hrvatskoj.

U SAD-u se u ovom sportu okušalo već više od 30 milijuna ljudi. Ne čudi, stoga, što se i službeno radi o najbrže rastućem sportu u Americi. Vrijednost i širenje pickleballa prepoznale su i brojne tamošnje zvijezde. U pickleball klubove velike svote novca već su uložili LeBron James, Kevin Durant, Tom Brady, Patrick Mahomes, Naomi Osaka, kao i Heidi Klum, Kate Upton...

Nakon pickleballa bit će organizirani izleti koji ovom događaju daju i turističku notu. Cilj organizatora je da Dalmacija postane pickleball središte ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe. Za prvi događaj Pickleball kluba Split već se prijavilo više od 50 sudionika iz čak sedam različitih zemalja (Hrvatska, Kanada, Njemačka, Belgija, Češka, Italija, Španjolska).

Sudjelovanje je besplatno i početnici su dobrodošli. Za sve su osigurani oprema, voda i zdrave grickalice. O svim igračima brinut će se i profesionalni fizioterapeut. Ne zaboravite samo dobru volju i sportsku odjeću i zaštitnu kremu za sunčanje.

image
Pickleball Club Split
image
Pickleball Club Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 21:09