OstaloKORAK PO KORAK

Nakon rada s Kličkom hrvatski olimpijac na još jednom zadatku: ovaj put će u Londonu sparirati Derecku Chisori

Piše SN
5. svibanj 2017. - 15:44
hrgovic_mindoljevic3-070417.JPG

Filip Hrgović u sljedećih mjesec dana imat će potpisanog promotora, a samim time bit će objavljen njegov prvi meč u profesionalnoj karijeri, od kojega on, ali svi oni koji prate Hrgovićevu karijeru, očekuju puno.

Uostalom, u cijeloj galeriji hrvatskih boksača Filip Hrgović je onaj koji se okitio olimpijskom medaljom, prvom od Seoula i Damira Škare, znači, prvom takvom u 28 godina, što je opipljivi obrazac za ono što možemo očekivati od zagrebačkog teškaša.

Hrgović se od Rija naovamo nije borio, ali je zato, odmah mjesec dana nakon povratka iz Brazila prionuo treninzima, usput dogovarao profesionalni početak, ali bio i u trening- kampu Vladimira Klička kad se ovaj spremao za meč s Anthonyjem Joshuom, koji je ponudio spektakl proteklog vikenda na Wembleyu.

Sada je stigao novi poziv za Hrgovića. Spremat će još jednog boksača...

- Od 16. do 21. svibnja bit ću u Londonu u trening-kampu Derecka Chisore i sparirat ću mu u tom razdoblju jer Chisora se sprema za meč protiv Roberta Heleniusa. Bit će mi to dobra prigoda da još jednom okusim što je to boks na ovoj razini, kao što sam to imao priliku osjetiti dok sam sparirao Vladimiru Kličku.

Dojmovi koje donio nakon sparinga s Kličkom bili su vrlo povoljni jer je Hrgović u tim borbama samo dobio potvrdu da pripada tom svijetu. Sada će tražiti sličnu potvrdu, ali raditi nešto i u smjeru konačnog dogovora svog promotora.

- Ispalo je da je Chisorin promotor Sauerland, a i ja sam s njim u pregovorima pa je dobro za mene ostaviti što bolji dojam na tim sparinzima.

Ono pravo bi trebalo uslijediti odmah po povratku iz Londona, krajem mjeseca.

- Tada bi se već trebali znati detalji oko moje prve profesionalne borbe - zaključio je Hrgović, koji će do odlaska u London nastaviti s vježbanjem u Zagrebu.

​Sve je bliži njegov profesionalni debi, a Filip Hrgović ima u glavi velik plan. I skicu velike karijere u koju ne sumnja...

#FILIP HRGOVIć