Ostalofeštalo se

Na Zvončacu je odigran zanimljiv turnir u vaterpolu: ekipa iz Igrana se okitila krunom pobjednika Dioklecijan kupa, pa proslavili uz oboritu ribu

Piše Pero Smolčić

Zale iz Igrana pobjednik je Dioklecijan kupa u vaterpolu koji se odigrao na Jadranovom bazenu na Zvončacu.

Drugo je mjesto pripalo Starom mornaru, treći je domaći Zvončac, a četvrti Gusar (Sveti Filip i Jakov).

Gosti iz Svetog Filipa i Jakova imali su velikih problema, zbog velikog požara zakasnili su na polufinalnu utakmicu koja je zbog toga registrirana rezultatom 5:0 za Stari mornar. U drugoj polufinalnoj utakmici Zale je pobijedio Zvončac 10:9.

U dvoboju za treće mjesto Zvončac je pobijedio Sv. Filip i Jakov 15:4, a u finalu Zale Starog mornara 17:12.

- Bilo je fantastično. Nažalost premalo je klubova željelo igrati treću ligu ove godine, ona je otpala pa smo odlučili organizirati ovaj turnir i to je bio pun pogodak - rekao nam je Boris Popović iz Zvončaca, inače jadranaš.

Bila je ovo prilika da se stari vaterpolisti druže, a i mnogi su mladi dobili priliku pokazati što znaju.

- Nakon utakmica na gradelama se našlo šezdesetak kilograma bijele ribe koju je donirao Mislav Bezmalinović, bivši "jadranaš", a sada član uprave kluba sa Zvončaca.

Vidjeli smo na kraju i veliku feštu koju je obilježa bakljada navijača pobjedničke momčadi.

- Prvotna je ideja bila da u subotu proslavimo obranu svjetskog zlata naših reprezentativaca. No, u Južnoj Koreji ti nije išlo u tom smjeru. Ipak, naši su igrači na koncu pobijedili Mađare, osvojili broncu i pobjedom okončali natjecanje. Stoga smo ipak slavili i imali predivan dan vaterpola na Zvončacu - zaključio je Popović.

Šteta što nije bilo treće lige u svom uobičajenom izdanju, ali Dioklecijan kup se pokazao dostojnom zamjenom.

Valja istaknuti i kako se umjesto dvoboja Gusara i Starog mornara odigrala utakmica Zvončac - Stari mornar. Zvončac je pobijedio 17:12, no taj se rezultat nije brojio.

#DIOKLECIJAN KUP