Ostaloaktualna svjetska prvakinja

'Moja sestra počinila je samoubojstvo': velika tragedija potresla je svijet biciklizma

Piše SN
11. ožujak 2019. - 09:59

Američka biciklistica Kelly Catlin počinila je samoubojstvo u petak u Kaliforniji u 23. godini života. Vijest o smrti potvrdio je Američki biciklistički savez, a njezin brat Colin otkrio je putem Facebooka da je riječ o samoubojstvu - pišu Sportske novosti.

"Moja sestra Kelly je sinoć počinila samoubojstvo. Ona je jedina osoba s kojom sam dijelio cijeli svoj život, i strašno će mi nedostajati", napisao je na Facebooku Colin Catlin.

Catlin je bila trostruka i aktualna svjetska prvakinja u ekipnom dvoranskom biciklizmu, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je sa SAD-om ekipnu srebrnu medalju.

Zasad nema nikakvih informacija o tome što je vrhunsku sportašica, svjetsku prvakinju koja je tri godine zaredom (2016. - 2018.) osvajala Svjetsko dvoransko prvenstvo nagnala na takav čin. Uz sve sportske uspjehe, studirala je matematiku na prestižnom Standfordu, a bila je i talentirana violinistica.

Nedavno je javno progovorila kako se bori s usklađivanjem brojnih obaveza te da joj naporan ritam pričinjava sve veće probleme u svakodnevnom životu.

U podužem članku koji je sama napisala usporedila je svoju svakodnevnicu prepunu obaveza sa 'žongliranjem noževima'.

Izrazi sućuti i podrške obitelji stižu sa svih strana.

"Kelly je bila više od sportašice i zauvijek će ostati dio američke biciklističke obitelji. Svi smo sada uz njene najbliže, strašno će nam svima nedostajati", oprostio se ovom porukom od višestruke prvakinje predsjednik Američkog biciklističkog saveza Rob DeMartini.

#BICIKLIZAM#KELLY CATLIN