Mađarica Nagy osvojila križevački polumaraton

Piše Joomla\CMS\User\User

Mađarica Monika Nagy (21) pobjednica je 1. međunarodnog atletskog polumaratona Križevci 2008. u organizaciji Kluba Marathon iz Gornjeg Draganca.

Ona je osvojila nagradu od 3.500 kuna, a stazu dugu 21,95 km od Križevaca do sela Žibrinovca i natrag pretrčala je za samo 1:15:38. Druga s manje od minutu zaostatka bila je također Mađarica Anissa Badis, a treća Marina Lukić iz Srbije koja je stazu pretrčala za 4,3 minute više od pojednice, dok je posljednjoj natjecateljici trebalo 2 sata13 minuta da istrči cijelu stazu.

Na maratonu je sudjelovalo ukupno 14 natjecateljica iz Hrvatske, Srbije i Mađarske, a najbolja hrvatska predstavnica Gordana Novački bila je četvrta. Na utrci su sudjelovale i dvije Križevčanke.

Ivanka Krofl (50) bila je šesta s vremenom od 1:34:24, dok je deseta bila gradska vijećnica Sanja Petranović (HDZ), zahvaljujući čijem je angažmanu po prvi puta u Križevcima i održan polumaraton koji bi, kako priželjkuju organizatori, trebao postati tradicionalan.

Krofl kaže da joj utrka nije bila naporna jer je u smjeru Žibrinovca uspon postepen.

- Natrag je bilo dosta nizbrdice, zato su i rezultati tako dobri - kazala nam je Krofl, dodavši da je bila ugodno iznenađena velikim brojem publike uz stazu kojom su trčale.

                                                                             STOJANKA LESIČKI/EPEHA

#MARATON