OstaloDuplo bolji

'Gospari' očitali domaćinu lekciju: na poluvremenu utakmice bilo je nestvarnih 9:1 za Jug

Piše Tonči Vlašić
19. prosinac 2018. - 22:09
RECCO_JUG_2016_-_04

Očitali su Jugaši lekciju WASPO Hannoveru u njegovom domu. Uništili su domaćina završnog turnira najboljih osam, i to su bili sjajni pogotovo u drugih osam minuta koje su riješili u svoju korist sa čak 7:0 nakon čega su imali osam pogodaka viška (9:1)! Već tada je bilo jasno kako je momčad trenera Vjeka Kobešćaka posao u 2018. godini u skupini 'B' europske Lige prvaka odradila za čistu peticu. U novu, 2019. godinu, ulazi sa svih 15 bodova i s prvog mjesta.

Poveo je domaćin: Rus Daniil Merkulov je isključen, a Talijan Alex Giorgetti pogodio. Izjednačio je gost na isti način: Marin Ban je isključen, a Maro Joković pogodio. Potom domaćin nije iskoristio igrača više: Luka Lončar je isključen, a Toni Popadić upisao dvije obrane u tom napadu domaćina s igračem više. Jug je prvi put poveo iz peterca, kojeg je izborio Lončar, a realizirao Loren Fatović. Potom je Lončar zaradio igrača više, ali Merkulov nije uspio savladati Moritza Schenkela na vratima WASPO Hannovera.

U prvom napadu u drugoj četvrtini ide Jug na dva razlike. Nije uspio s igračem više Marko Macan prvi put savladati Schenkela, ali jest drugi put. Potom je isključen Luka Lozina, ali su pogriješili domaći. Uslijedila je kontra Juga. Fatović je pobjegao. Giorgetti ga nije uspio stići, a Schenkel obraniti (4:1). Nakon toga novo isključenje Jugaša (Marko Žuvela), ali i nova obrana s igračem manje. Nova kazna za domaćina nakon toga: Hrvoje Benić je naciljao za 5:1. Nova obrana Jugaša nakon čega je Lončar donio novog igrača više Jugu. Neumoljiv je Fatović (6:1). Pola minute poslije već je 7:1 za Jug (Joković). Nakon tri minute novi pogodak Juga (Xavi Garcia), a 12 sekundi prije isteka posljednje četvrtine pogodio je još jednom pogodio Joković.

Niz Jugaša nastavio se u trećoj četvrtini. Deseti pogodak u nizu hrvatskog prvaka postigao je Lončar, koji je pospremio odbijanac. Potom je Alex Giorgetti prekinuo crni niz domaćina, koji je bio bez pogotka 16 minuta i 55 sekundi... Jugaši su dva puta imali devet pogodaka viška (10:1 i 11:2). Na kraju četvta pobjeda Jugaša u petom ogledu protiv WASPO Hannovera u Ligi prvaka. Svih pet je odigrano u posljednje tri sezone. Svaki put su suparnici u skupini. WASPO Hannover je jedino u prvom međusobnom ogledu, i to u Gružu, izbjegao poraz (15:15). Nakon toga nižu Jugaši pobjede, koji su sva tri puta u Hannoveru slavili sa sedam razlike (17:10, 13:6 i 14:7).

Semafor

WASPO Hannover – Jug CO 7:14 (1:2, 0:7, 4:3, 2:2)
HANNOVER Suci: Georgis Stavridis (Grčka) i Gokhan Can Ciger (Turska). Delegat: Angel Moliner (Španjolska).

WASPO HANNOVER: Schenkel, Ćorušić, Bukowski, Real (1), Brguljan, Radović (1), Jokić, Sekulić, Estrany (2), Giorgetti (3), Ban, Goetz. Trener: Karsten Seehafer.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić, Macan (2), Fatović (3), Lončar (2), Joković (4), Garcia (1), Lozina, Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić (2), Papanastasiou, Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Igrač više: WASPO Hannover 13/5, Jug CO 11/7. Peterci: WASPO Hannover -, Jug CO 1/1

#JUG CO#LIGA PRVAKA#HANNOVER