Ostaloprvi nastupi

Dječje milje na splitskom polumaratonu: tići se razletili po buri

Piše Vedran Babić
23. veljača 2019. - 23:13
djecje_milje2-230219
rgx time: 4.887580871582E-5

Orkanska bura koja je jučer lomila i uokolo raznosila predmete sa zgrada, prozore, stabla, kontejnere, grane i još štošta, na trenutak je zabrinula organizatore Splitskog polumaratona, usprkos vedrom nebu i suncu koji su se također nadvili nad gradom.

Zato su u jutarnjim satima pričekali s konačnom potvrdom održavanja „DM dječjih milja" koje su bile zakazane u 15 sati sa startom na Rivi. Nebo se na koncu ipak smilovalo, bura je usporila svoje oštre nalete, pa su nekih dva sata prije službenog početka organizatori pokazali palac gore i upalili „zeleno svjetlo".

U trenutku starta prvih utrka temperatura je u Splitu bila tek oko 6 stupnjeva, a uz buru osjet hladnoće bio je još izraženiji. Međutim, nije to zaustavilo nekoliko stotina djece koja su se odvažila na sudjelovanje u „DM dječjim miljama", kao uvertiri u glavni događaj, utrku polumaratona koja se održava danas.

Jedina se promjena dogodila u distanci utrke za one najstarije, Grdeline, koji su umjesto predviđenih 2500 metara zbog jačeg vjetra na Zapadnoj obali trčali duplo kraće, 1250 metara, baš kao nešto mlađi Repci. To je dionica od starta na Rivi do kružnog toka kod bivše zgrade „Ambasadora" na Zapadnoj obali i natrag do cilja na Rivi. Pod budnim okom ponosnih roditelja trčali su tako Grdelini, djeca rođena 2005. i 2006. godine, zatim Repci (2007. i 2008.) te oni najmlađi podijeljeni u dvije skupine - Tići B (2009. i 2010.) i Tići A (2011. i mlađi).

Tići su trčali duplo kraću dionicu od Grdelina i Rebaca, po 625 metara, od starta na Rivi do kružnog toka kod crkve Sv. Frane i natrag do cilja na Rivi. Svako je dijete dobilo majicu i medalju za sudjelovanje, ali i ono najvažnije - lijepu uspomenu i osjećaj ispunjenosti, ne samo zbog boravka i rekreacije na otvorenom, već i zbog toga što su „DM dječje milje" utrka humanitarnog karaktera, za Županijsku ligu protiv raka Split.

Postolje

TIĆI A (dječaci) 1. NIKOLA LAPENDA 2. KAJO SEDLAR 3. MARIN ŠARIĆ

TIĆI A (djevojčice) 1. ANDREA SLADE 2. KATARINA VUČIĆIĆ 3. DORA DIMOVSKI

TIĆI B (dječaci) 1. ROKO PLEIĆ 2. ROKO ŽIVKOVIĆ 3. DUJE BURAZIN

TIĆI B (djevojčice) 1. LORENA STANIĆ 2. IVKA MARINOVIĆ 3. ANTEA NEJAŠMIĆ

REPCI (dječaci) 1. IVAN TODOROVIĆ 2. NIKOLA FARAC 3. ANTE SAMARDŽIĆ

REPCI (djevojčice) 1. MARTINA TUČAJ 2. IVANA POGORELIĆ 3. VITA PRVONOŽAC

GRDELINI (dječaci) 1. KRISTIJAN RULJIĆ 2. MUSTAFA JAMAK 3. IVAN RUBEN

UROŠEVIĆ

GREDELINI (djevojčice) 1. LUKRECIJA KRSTIČEVIĆ 2. PETRA MRČINKO 3. IVANA

MARUŠIĆ

#POLUMARATON#DJEčJE MILJE