Sport Ostalo

Lucija Zaninović nakon osvajanja titule: Znam da vrijedilo je bola

Lucija Zaninović bila je presretna nakon što je u Sankt Peterburgu postala europska prvakinja u taekwondou, u kategoriji do 49 kilograma. Ipak, njezino slavlje već sutradan je pokvario poraz njezine sestre blizanke Ane u drugome kolu Europskoga prvenstva, u kategoriji do 53 kilograma.
- Ispričavam se, malo sam pokisla nakon Aninog poraza - rekla nam je Lucija telefonom iz Rusije, prisjetivši se ipak slavlja u srijedu.

- To je bio neopisiv osjećaj, zaista ga ne mogu izraziti riječima. Uvijek sam na natjecanjima bila blizu vrha, uvijek je malo falilo da odem do kraja. Nakon ozljeda koljena i šake koje sam pretrpjela u zadnjih nešto više od pola godine, zaista mogu reći kako mi se trud na kraju isplatio. Kao što kaže stih iz Gibonnijeve pjesme ‘Mi smo prvaci’ - ‘sav ovaj sjaj i pobjeda znam da vrijedili su bola’.

Luciju je u listopadu prošle godine baš uoči Svjetskoga prvenstva u Danskoj ozlijedila koljeno, kao i sestra Ana, što ih je spriječilo u nastupu. Nakon oporavka, Lucija je ozlijedila i šaku. Međutim, sestre Zaninović, obje članice Taekwondo kluba Marjan, brzo su došle u formu, u ožujku su obje osvojile Otvoreno prvenstvo Nizozemske u Eindhovenu. Tada se moglo naslutiti kako bi nastup na EP-u u Rusiji mogao biti uspješan.

- Nisam baš očekivala zlato, no nadala se jesam. Uvijek sam se trudila, davala sve od sebe na treninzima, i eto, napokon sam dočekala da se popnem na najviše postolje i da za mene svira hrvatska himna. Čula sam se sa svojima kući, svi su, naravno, presretni.

Lucija bi se, zajedno s ostatkom hrvatske taekwondo reprezentacije, u Hrvatsku trebala vratiti u nedjelju navečer.

Očekuje li europska prvakinja poseban doček u Splitu?
- Pa ne znam, vidjet ćemo... - rekla nam je Lucija, još jednom se ispričavši što je u razgovoru bila ‘pokisla’ zbog poraza sestre Ane.

TONI BILIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo