Sport Ostalo

Splićanka Lucija Zaninović europska prvakinja!

Splićanka Lucija Zaninović postala je europska prvakinja u taekwondou. Na Europskome prvenstvu u ruskome Sankt Peterburgu osvojila je zlatnu medalju u kategoriji djevojaka do 49 kilograma.

- Cijeli život sam maštala gledajući druge sportaše kako za njih svira hrvatska himna. Još sam prepuna emocija i teško je bilo što reći, ali definitivno je predivan osjećaj biti na postolju sa zlatnom medaljom oko vrata dok ti svira himna tvoje zemlje – bile su prve Splićankine riječi nakon što se okitila zlatnim odličjem.

Zaninović je na putu do europskoga trona svladala četiri protivnice. Nakon što je u prvome kolu bila slobodna, pobijedila je Turkinju Hatice Kubra Ilgun s 3:0, pa Ukrajinku Gannu Soroka s 12:6. U polufinalu je bila bolja Šveđanke Hanne Zajc s 9:3, a u finalu od Francuskinje Yasmine Aziez s 9:5.

Medalju je osvojio i Kninjanin Stipe Jarloni, koji se u kategoriji do 58 kilograma okitio broncom. Pobijedio je Rumunja Mariusa Daniela Vinu s 13:2 i Armenca Haykaza Samvelyana s 10:5, a u polufinalu je poražen od Španjolca Joela Bonilla Gonzaleza s 11:14.

Sutra u kategoriji do 53 kilograma nastupa Lucijina sestra blizanka Ana Zaninović, koja je također favoritkinja za medalju.

toni bilić 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo