Sport Ostalo

Zdravko Reić: Svaguša i Kerume, dovedite Čilića i Modrića u Split!

Hrvatska - Srbija u četvrtfinalu Davis cupa, u Splitu, u Spaladium Areni?

Da, svakako, dapače obvezno. Jer, Split je zaslužio biti domaćin tom dvoboju teniskih velesila i to zbog tenisa, u prvom redu, ali i zato što se napokon mora u grandioznoj Areni prirediti nešto tako važno, medijski zanimljivo, rezultatski neizvjesno.

Gradonačelnik Željko Kerum zajedno sa svojim suradnicima, savjetnicima,pogotovo sportskim liderima ne bi se smio dvoumiti kako je to bilo prošlih prigoda (dvoboj Hrvatska - SAD).

Jednostavno, imperativ je da sportska metropola dobije počast i obvezu organizacije. No, Hrvatski teniski savez ne treba koristiti tu želju splitskih organizatora i sad nabijati cijenu, ucjenjivati nekim faraonskim uvjetima.

Naime, Čačić, Mihelićeva i drugi, premda su obvezni brinuti o HTS-ovoj kasi, još više su dužni nastojati osigurati što bolje uvjete za naše tenisače, što znači omogučiti im ambijent koji će ih potpomoći na putu do pobjede i plasmana u sljedeću rundu.

Znači, nije u šoldima sve, važnija je pobjeda, plasman dalje, reputacija koju bi ta pobjeda donijela. Split se mnogo puta istakao kao vrsni organizator, na toj razini u stanju su se iskazati i drugi naši gradovi.

Međutim, sportski ambijent, ta ponesenost koju osjećaju igrači u Splitu, način na koji splitska publika bodri svoje, u ovom trenutku predstavlja najvažniji faktor pri određivanju grada domaćina epskog teniskog dvoboja Hrvatska-Srbija.

U krajnjoj liniji, baš ta činjenica da se naši protivnici pribojavaju gostovanja u Splitu, također je jedan od bitnih činjenica. I da budemo jasni, kad se taj dvoboj, kojim slučajem, usljed nemara gradonačelnika ili hira predsjednika HTS-a, ne bi priredio u Spaladiumu, ispalo bi da srbijanski tenisači diktiraju gdje ćemo ih ugostiti.

Još nešto: bilo bi lijepo, pa i poželjno da gradonačelnik Kerum i Ivan Veštić kao predsjednik Savez sportova, pogotovo Joško Svaguša kao predsjednik Hajduka već sad istaknu i javnu kandidaturu za ulogu domaćina nogometnoj reprezentaciji Hrvatske u jednoj od dvije bitne utakmice kvalifikacija za prvenstvo Europe 2012.

I to zato da ovi u HNS-u zajedno sa izbornikom Slavenom Bilićem nemaju mogućnosti odstupanja.

zdravko reić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last