Sport Ostalo

Splićanke izgubile finale regionalne lige

Odbojkašice Splita 1700 nisu uspjele osvojiti naslov najbolje ekipe srednjeeuropske lige. U finalnom susretu pred 4 tisuće navijača bolje od njih bile su odbojkašice Branika iz Maribora.

U tri jako tijesna seta, Slovenke su se u bolje snalazile u samoj završnici svakog seta, iako su Splićanke imale vodstva tijekom setova, koja su se činila nedostižnima.

Sretnije i spretnije jučer u Spaladium areni bile su Slovenke, koje su na kraju podigle zbilje veliki pehar namijenjen pobijedniku ove službene lige pod kapom euorpske federacije CEV-a.

Splitska ekipa je svejedno s drugim osvojenim mjestomi pobjedom protiv Rijeke u polufinale napravila veliki podvig i najveći uspjeh u povijesti kluba, koji je prije samo dvije sezone igrao u 1-B hrvatskoj ligi.

Na kraju ostaje veliki žal što nismo uspjele otići i korak dalje I odmah u svojoj debitantskoj sezoni u ligi uzeti trofej.

Samo otvaranje susreta je pripalo domaćim igračicama koje su vrlo brzo stvorile prednost u prvom setu (11:5), ali su do kraja seta to uspjele prosuti i u samoj završnici s nekoliko grešaka izgubiti set.

Drugi set je također pripao gošćama nakon što su domaće odbojkašice imale konstantno vodstvo tijekom seta, te veliku prednost na samoj kraju (23:19). Zatim slijedi nekoliko katastrofalnih prijema servisa od strane Splićanki i Slovenke na kraju sretno i spretno uzimaju i drugi set.

Treći set se ponovila ista priča kao i u dva prijašnja. Stalno vodstvo odbojkašica Splita 1700 do najvećih četiri poena u setu (17:13), ali opet u samoj završnici seta splićanke nisu uspjevale pronaći način kako proći pored odlične obrane Slovenki, koja je kroz cijeli susret izgledala jako kvalitetno.

ž. bosnić

Split 1700 – Nova KBM Branik Maribor 0:3 (23:25, 24:26, 23:25)

Split: Spaladium arena

Gledatelja: 4000

Suci: Zsolt Mezoffy (Mađarska) i Siniša Isajlović (Austrija)

Finalni susret Srednjeeuropske lige odbojkašica

Igračica utakmice: Monika Potokar (Branik Maribor)

Split 1700: Pešo, Burazer, Balić, Dugandžić, Dujić, Ušić, Džapo, Madir, Šipić, Milardović, Zburova, Fairchild. Trener: Viktor Gončarov

Branik: McNatt, Petho, Potokar, Kaučić, Medved, Guštin, Pintarić, Vardić, Kočar, Jerela, Planinšec, Valenčić. Trener: Bruno Najdič.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last