Sport Ostalo

EP Novi Sad: Šahistice pobijedile Veliku Britaniju

U 6. kolu Ekipnog prvenstva Europe u Novom Sadu hrvatske šahistice pobijedile su Englesku s 2,5:1,5 i probile se u sredinu ljestvice.

Meč je protekao u izjednačenoj borbi u kojoj su Mara Jelica i Mirjana Medić zavidnom upornošću uspjele slomiti otpor svojih suparnica i donijeti nam treću ekipnu pobjedu na prvenstvu. Jelica je iskoristila nepreciznu igru suparnice u vremenskom tjesnacu, osvojila pješaka i zatim rutinskom igrom iskoristila prednost.

Medić je uspjela pronaći ključ za protivničku bravu i prodorom dame u zaleđe slomiti otpor suparnice. Valentina Golubenko slabo je odigrala otvaranje i rano zapala u podređen položaj. Jovanka Houska je osvojila pješaka i preciznom igrom u osjetljivoj damskoj završnici realizirala prednost. Kristina Šolić je remizirala poslije sigurne igre.

Gruzijke kao da gube dah. Remijem s Azerbejdžanom prokockale su prednost, koju su izborile pobjedom nad Rusijom. Ruskinje su nadigrale Ukrajinu s 3:1 zahvaljujući Aleksandri Kosteniuk i Valentini Guninoj i prešle u vodstvo. U dramatičnom meču sa sve četiri odlučene partije Francuska i Armenija su odigrale 2:2, a Poljakinje su posve potonule nakon neočekivanog poraza od Izraela.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo